Ingezonden persbericht

Persbericht

Utrecht, 14 augustus 2008

HEBBES IV zet Utrecht onder water in september

In september kunnen Utrechters zich inschrijven voor de vierde editie van HEBBES, een bloedstollend waterpistolengevecht, mogelijk gemaakt door Utrechts cultuurmagazine www.sapsite.nl. HEBBES is geïnspireerd op games als Gotcha en Street Wars. Drie weken lang hebben deelnemers de tijd om zoveel mogelijk mededeelnemers om te leggen.. met water, uiteraard.


Jarenlang waren fictieve oorlogen mijn ding. Ik kan me ontelbare middagen in de Franse bushbush herinneren waarop mijn plastic soldaatjes hele veldslagen naspeelden. Jaren later keek ik daar met een beetje schaamte op terug. Totdat HEBBES in mijn leven kwam. Ineens blijk je met groot gemak hele sloten drank te kunnen wegdrinken terwijl de alertheid blijft. Uit je ooghoeken houd je alle mogelijke passanten in de gaten. Heeft die een bandje om? Kijkt die rond? Wat doet die hier? Je gaat vluchtroutes plannen: één fiets hier, die van een vriend om de hoek, want dan heb je altijd twee keuzes. Je plant verschillende wegen naar huis. Terrasje pakken is niet meer wat het was. Ook al niet omdat ik zelf aan het loeren was. Terwijl ik me avond na avond aan schietgrage malloten blootstelde, hield mijn slachtoffer zich gedeisd. Niet in het vizier te krijgen. Logisch dat mijn bloeddorst steeg..

HEBBES IV komt langzaam dichterbij. Er wordt al geoefend met waterpistolen. Condities worden getraind, Hyves-profielen voorbereid op de anonimiteit, vaders en moeders ingelicht.


Vanaf 15 september gaat het gebeuren. Het spel duurt tot en met 5 oktober. De winnaar, die het voor elkaar krijgt om zoveel mogelijk slachtoffers te maken en zelf niet kopje onder te gaan, kan zich onderdompelen in Utrechts culturele scene met een Utrechts Cultureel Prijzenfestijn. Met vrijkaarten voor dB's, EKKO, 't Hoogt, Huis a/d Werf, het Louis Hartlooper Complex, RASA, het SJU Jazzpodium, Tivoli, Theater Kikker, Muziekcentrum Vredenburg en een jaarabonnement op de Kunstuitleen kan je wel even vooruit..

HEBBES IV: van 15 september tot en met 5 oktober. Mede mogelijk gemaakt door dB's, EKKO, 't Hoogt, Huis a/d Werf, Kunstuitleen Utrecht, Louis Hartlooper Complex, RASA, SJU Jazzpodium, Tivoli, Theater Kikker en Muziekcentrum Vredenburg. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.sapsite.nl of op het Utrecht Uitfeest (14 september 2008) bij de stand van SAPsite op het Domplein!

Utrecht. Deze nazomer. Vertrouw niemand. HEBBES IV.

Noot voor de redactie