Senternovem


Nieuws

15-08-2008 | Inschrijving Nationale Renovatie Prijs 2009 geopend

De inschrijving voor de Nationale Renovatie Prijs 2009 is geopend. Projectteams van bijzondere renovatieprojecten kunnen hun project tot 15 oktober 2008 inzenden. Doel van de prijs is om de kwaliteit van renovaties op een (nog) hoger peil te brengen. Bovendien wil de onafhankelijke jury met het uitreiken van deze prijs renovatie onder de aandacht brengen van een breed publiek.

De Nationale Renovatie Prijs is de enige prijs die zich specifiek richt op projecten in de bestaande gebouwenvoorraad. Komend jaar wordt de prestigieuze prijs al voor de 12e keer uitgereikt. Projectteams kunnen hun projecten uitsluitend digitaal inzenden, via de website. Renovatieprojecten die in de periode van 1 oktober 2006 tot 15 oktober 2008 zijn opgeleverd, kunnen meedingen naar de NRP 2009. De inzendingen worden beoordeeld in twee categorieën: woningbouw en utiliteitsbouw. Er was voorheen een afzonderlijke categorie 'Woningbouw Hergebruik'. Deze categorie is samengevoegd met de categorie Woningbouw als het grootste deel van de gebruiksoppervlakte na transformatie een woonbestemming krijgt, dan wel Utiliteitsbouw als het grootste deel van de gebruiksoppervlakte na transformatie een utilitaire bestemming krijgt.

De inzendingen voor Nationale Renovatie Prijs dingen tegelijkertijd ook mee naar de innovatieprijs en de duurzaamheidprijs. De innovatieprijs wordt onder auspiciën van SBR uitgereikt aan de meest innovatieve inzending. Daarnaast zal er dit jaar voor het eerst een duurzaamheidprijs worden uitgereikt aan de meest duurzame inzending. Voor beide prijzen gelden dezelfde regels. De exacte voorwaarden zijn te vinden op de website van de Nationale Renovatie Prijs. Juryvoorzitter emeritus prof. ing. André Thomsen maakt de genomineerden in februari 2009 op de Bouwbeurs in Utrecht bekend. De prijsuitreiking vindt plaats in mei 2009. De Nationale Renovatie Prijs wordt uitgereikt aan projectteams die in de bestaande woning- en utiliteitsbouw een bijzondere renovatieprestatie hebben geleverd.