Ingezonden persbericht


Danny Webb (16e) start weekend goed in Brno

Stevie Bonsey (18e) voorlopig vijfde startrij

Hugo van den Berg (35e) beleefd ongelukkige dag

Na de zomerstop is het kampioenschap weer begonnen startend met de Cardion AB Grand Prix Ceske Republiky. Danny Webb wist de snelste tijd te rijden van het DeGraaf Grand Prix Team. Webb kwalificeerde zich op een voorlopige 16e startpositie. Stevie Bonsey reed bijna dezelfde tijd als Webb maar moest genoegen nemen met een voorlopige startplek op de vijfde startrij met een 18e positie. Hugo van den Berg kwam niet verder dan een teleurstellende 35e plaats.

In het benauwde Brno werd vanochtend de vrije training verreden. Danny Webb reed in deze sessie naar een 18e plaats terwijl Stevie Bonsey naar een 29e positie reed. Hugo van den Berg ging in de begin fase onderuit waardoor van den Berg de sessie niet kon afmaken en als 38e werd afgevlagd.

Voor de kwalificatie was er dreiging van regen en kwamen er af en toe druppels naar beneden. Het DeGraaf Grand Prix Team besloot om als eerste de baan op te gaan en zo snel mogelijk snelle rondens te rijden nu het nog droog was. Na drie snelle ronden begon het toch harder te regenen en kwam het hele veld, op enkele na, de pitstraat binnen. Danny Webb stond op dat moment op een 11e positie, Stevie Bonsey op een 23e positie en Hugo van den Berg op een 28e positie.

Na tien minuten stopte de regen en kwamen de rijders weer op de baan en konden de rondetijden weer verbeterd worden. Danny Webb verloor een groot aantal posities door van de 11e plaats terug te vallen naar een 21e positie. In de allerlaatste snelle ronde verloor Webb zijn transponder en werd zijn rondetijd niet op de schermen getoond en bleef hangen op een 21e positie. Gelukkig had de wedstrijdleiding deze ronde met de hand geklokt en klom Webb op naar een 16e positie op de tijdlijsten.

Stevie Bonsey vond zijn draai in de kwalificatie en wist na een teleurstellende 29e positie in de vrije training naar een 18e positie in de kwalificatie te rijden. Hugo van den Berg reed naar een 28e positie voordat de regen kwam en besloot met dezelfde achterband de rest van de kwalificatie te rijden. Achteraf bleek dit geen goede keuze en van den Berg bleef steken op een 35e positie.

Danny Webb (16e, 2:11,688): "Vandaag was niet slecht. Ik ben er blij mee maar wilde toch graag wat verder naar voren op de grid staan. Ik verbeterde iedere ronde mijn rondetijd maar het was nog niet snel genoeg. Morgen voorspellen ze regen maar ik hoop dat het droog blijft zodat ik toch nog wat posities kan goed maken en nog wat aan de setup te werken. Als ik de setup nog wat beter voor elkaar heb kan ik in de race van zondag veel punten scoren."

Stevie Bonsey (18e, 2.11,776): "Het ging vandaag niet helemaal zoals ik het wilde. Ik denk ook dat deze 18e positie mijn startplaats voor de zondag is omdat er regen is voorspeld. Ik kan met een goede start nog ver komen en verleden jaar had ik een geweldige race toen ik van de 30e positie opklom naar een 16e positie."

Hugo van den Berg (35e, 2.15,909): "Vanochtend in het begin van de sessie vergiste ik me in de grip en viel ik. En daardoor miste we de hele training. In de kwalficatie was het moeilijk want ik had nauwelijks ritme op deze baan en ik had veel verings problemen. Het begon te regenen en ik verwisselde geen band omdat ik niet verwacht had dat deze zo snel sleet. Mijn band was helemaal kapot waardoor ik geen foutloze ronde meer kon rijden. Morgen hoop ik dat het droog is en dan kan ik een grote verbetering maken."