Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Bloemencorso in Leersum

Het is beslist de moeite waard om op zaterdag 16 augustus te komen kijken naar het Bloemencorso in Leersum. Het corso behoort tot de grootste dahlia corsos in Nederland en wordt dit jaar voor de 56ste keer georganiseerd. Het Bloemencorso is het grootste dagevenement in de provincie Utrecht.

Door enthousiaste ontwerpers en bouwers worden meer dan 1 miljoen dahlias verwerkt op de praalwagens. De schitterend versierde luxe autos en promotiewagens zorgen voor nog meer kleur. Het geheel wordt muzikaal omlijst door muziek en showkorpsen. Als u zaterdag niet in de gelegenheid bent te komen, dan is zondag 17 augustus een alternatief. De praalwagens staan dan opgesteld aan de Hoflaan in Leersum.

Zaterdag 16 augustus start de feestelijke rondgang van de praalwagens om 14.00 uur. Een feestelijke muzikale streetparade start om 13.00 uur. Alle praalwagens zijn tussen 17.00 en 22.00 uur nog eens van dichtbij te bekijken aan de Englaan.

Zondag 17 augustus is de tentoonstelling van de praalwagens aan de Hoflaan van 11.00 tot 17.00 uur toegankelijk voor jong en oud.