Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 7 augustus 2008

Kinderexcursie: waterbeestjes vangen in de duinen bij Den Helder

De gidsen van Landschap Noord-Holland staan op zaterdag 16 augustus van 14.00-16.00 uur klaar met schepnetjes voor jou en je vriendjes en vriendinnetjes. Vandaag gaan we naar de Grafelijkheidsduinen en je hoeft niet de hele tijd te luisteren, want we gaan lekker aan het 'werk'. We zoeken poelen op in de duinen en gaan lekker scheppen en kijken wat jij en alle andere kinderen vangen. De vangsten worden in een loep-potje gedaan, zodat alle kinderen alles rustig kunnen bekijken.

De vorige keer zagen we padden, salamanders, watermijten en bootsmannetjes. In de lucht vlogen mooie vlinders en libellen. Vind je sommige soorten een beetje eng? Misschien ga je er anders over denken als je wat meer van deze bijzondere dieren af weet. Er zijn trouwens ook mooie bloemen in de duinen.

Deze excursie is uitermate geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Uiteraard mogen er volwassenen als begeleider mee. Aanmelden is gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. Terplekke aansluiten kan ook. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50. Startpunt is het kantoor van Landschap Noord-Holland te Huisduinen, Zeeweg 12. Dit is gelegen naast de vuurtoren en tegenover Fort Kijkduin.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland