AutoRai

SEAT officieel partner van de Red Bull Air Race in Rotterdam

(7/4/2008)
Binnen één maand tijd is SEAT present bij twee van de grootste evenementen van ons land waaraan het Spaanse merk zich in Nederland als officieel partner verbonden heeft: de Red Bull Air Race op 19 & 20 juli aanstaande en Bavaria City Racing, op zondag 17 augustus.

Tijdens beide evenementen is er een hoofdrol weggelegd voor de SEAT Leon. Om het sportieve karakter en de aantrekkelijke â25â Edition-uitvoeringen van de Leon nog meer voor het voetlicht te plaatsen, is SEAT deze week de opvallende âEverythingâs On the SEAT Leonâ campagne gestart.

Vorig jaar hebben SEAT en de Red Bull Air Race een contract gesloten dat de twee merken drie jaar lang als partners aan elkaar verbindt. Als onderdeel van deze overeenkomst is SEAT tijdens de diverse Air Race-evenementen en vooral op 19 & 20 juli tijdens de Red Bull Air Race in Rotterdam nadrukkelijk aanwezig. Het SEAT beeldmerk prijkt bijvoorbeeld prominent op de neus van alle vliegtuigen en op de pylonen waar de vliegtuigen tussendoor vliegen, op de overalls van de piloten, op tal van plaatsen op de locaties en op de vele autoâs die door de piloten en organisatie worden gebruikt. De meest in het oog springende feature is een SEAT Leon Cupra âfollow-me-homeâ auto die de vliegtuigen in en uit het parcours zal leiden. Daarnaast zal de Red Bull Air Race in Rotterdam voor veel Nederlanders de eerste âliveâ confrontatie met de nieuwe SEAT Ibiza, die tijdens het evenement in de Maasstad in grote getale zijn opwachting maakt.

Club SEAT zorgt voor extra adrenaline in Rotterdam

Vanzelfsprekend betrekt SEAT ook SEAT-rijders in Nederland bij de Red Bull Air Race in Rotterdam. Vooral leden van Club SEAT, het loyaliteitsprogramma van SEAT, kunnen rekenen op een âadrenaline rushâ. Op www.seat.nl is SEAT een actie gestart om uiteindelijk enkele gelukkigen te selecteren die tijdens het Red Bull Air Race weekend in Rotterdam een vlucht gaan maken in één van de deelnemende vliegtuigen. Daarnaast zijn er bij Club SEAT exclusieve VIP-kaarten te winnen. Bovendien zet SEAT een aantal Club SEAT promotieteams in, om nog meer bekendheid te geven aan het programma en de aantrekkelijke voordelen extra te benadrukken.

âEverythingâs On the SEAT Leonâ

Zoals gememoreerd, staat de SEAT Leon deze zomer tijdens de twee topevenementen centraal. Bij de Red Bull Air Race is er een grote rol weggelegd voor de Leon Cupra âfollow-me-homeâ auto die de deelnemers weer veilig binnen moet loodsen. Daarnaast zal Tom Coronel de SEAT Leon WTCC-auto van SEAT Team Holland tijdens Bavaria City Racing vol gas over de Verlengde Willemsbrug in Rotterdam jagen. Zelf vergroot SEAT de aandacht voor de sportieve middenklasser deze zomer nog meer dankzij de nieuwe âEverythingâs On the SEAT Leonâ campagne die SEAT inmiddels gestart is. In deze campagne staan de Leon â25â Edition I & II jubileumuitvoeringen centraal, die de Leon voor slechts ⬠25,- nog sportiever en dynamischer maken.

De Leon â25â Edition I kent de Leon Sport als basis. Voor slechts ⬠25,- meer beschikt de â25â Edition I standaard over onder andere 16 inch lichtmetalen wielen, cruise control, semi-automatische airconditioning, een sportinterieur, mistlampen vóór en een radio/CD-MP3 audiosysteem met acht speakers in combinatie met stuurwielbediening. De Leon â25â Edition I is leverbaar met een 1.6 (102 pk) benzinemotor en een 1.9 TDI (105 pk) turbodiesel, handgeschakeld of met DSG.

De SEAT Leon â25â Edition II neemt de nog omvangrijkere Stylance-uitrusting (met alle bovengenoemde zaken standaard) als uitgangspunt, maar krijgt voor slechts ⬠25,- meer standaard onder andere 17 inch lichtmetalen wielen, regen- en parkeersensoren, automatische inschakeling van de verlichting en een zelfdimmende binnenspiegel. Onder de motorkap is de Leon â25â Edition II er naar keuze met een 1.6 (102 pk) en 1.8 TSI (160 pk) benzinemotoren, alsmede een 1.9 TDI (105 pk) met handgeschakelde versnellingsbak of DSG-transmissie en een 2.0 TDI (140 pk).