Gemeente Haaksbergen

Verkeersmaatregelen vliegspektakel Buurse

Om de vliegshow die Buurse op zondag 17 augustus organiseert, in goede banen te leiden zijn een groot aantal verkeersmaatregelen voorbereid. De omgeving van Buurse wordt die dag voor verkeer afgesloten. Vanuit Haaksbergen is de Buurserstraat bij de Munsterdijk afgesloten, vanuit Duitsland is de Alsteedseweg ter hoogte van de Witteveenweg (bij de Braambrug) afgesloten. Wie die dag toch voorbij Buurse moet zijn zal gebruik moeten maken van de omleidingsroute rond het kerkdorp: aan de zuidkant via de Munsterdijk en aan de noordkant via Meyersgaardenweg, Broekheurnerweg en Braamweg.

De organisatie verwacht duizenden bezoekers die vanaf het terrein van de zomerfeesten aan de Haaksbergerstraat en op de weg zelf gaan kijken naar de vliegshow. De airstrip vanwaar de vliegshow wordt uitgevoerd wordt gecreëerd in de weilanden en akkers tegenover het terrein waar de zomerfeesten gehouden worden, daar waar het paasvuur ook altijd wordt opgebouwd.

Acht parkeerterreinen
Bezoekers worden aan de ingang van het gebied opgevangen en geleid naar acht grote parkeerterreinen; in eerste instantie naar parkeerplaatsen aan de westkant van het gebied, langs Hofweg en Munsterdijk. Verkeer uit Duitsland wordt gedigirigeerd naar parkeerterreinen ten oosten van Buurse. Invaliden zullen door verkeersregelaars naar een parkeergelegenheid dichterbij geleid worden.

Uiteraard gelden tijdens het evenement op de omleidingsroute waar nodig tijdelijke parkeer- en stopverboden om een vlotte doorstroming van het verkeer te garanderen. Een aantal wegen moet bovendien vrij blijven voor de hulpdiensten.

Inwoners van Buurse die binnen het afgesloten gebied wonen, kunnen op vertoon van een geldige legitimatie altijd toegang krijgen naar en van hun huis.

Wegsleepregeling
Voor de wegen waarvoor wwn stop- en parkeerverbod van kracht is (zie kaartje), geldt ook de gemeentelijke wegsleepregeling. Foutief geparkeerde voertuigen worden - op kosten van de overtreder - direct weggesleept.
De wegafzettingen gaan zondagmorgen 17 augustus 's morgens om 09.00 uur in. De stopverboden langs een aantal wegen zijn de dag ervoor (op zaterdag 16 augustus) al van kracht.

Vergunningen

Voor het houden van de vliegshow in Buurse heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat een vergunning verleend. Voor eventuele informatie over deze vergunning kan men bellen naar nummer 088 489 00 00. Men kan z'n eventuele vragen ook per mail stellen via de website http://www.ivw.nl/.

De gemeente heeft voor de overige activiteiten gemeente vergunning verleend op grond van de algemene plaatselijke verordening (APV).

Voor overige informatie kan men natuurlijk ook terecht op de website van de vliegshow Buurse. http://www.vliegshowbuurse.nl/