Provincie Noord-Holland

Datum

12-8-2008

Onderwerp

Plaatsen fiets/voetgangersbrug voor nieuwe N201

H Wijker

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 augustus werkt de provincie Noord-Holland aan de fiets/voetgangersbrug over de verbrede Kruisweg N201.

De brug, die naast de weg is gebouwd, wordt dan op zijn definitieve plaats over de weg gelegd. In verband met deze werkzaamheden is de Kruisweg N201 tussen de Aalsmeerderweg en de Fokkerweg afgesloten van zaterdagavond 19.00 uur tot zondag 12.00 uur. Er is een omleidingsroute.

Omleidingsroute
Doorgaand verkeer tussen Hoofddorp en Aalsmeer en wordt omgeleid via de Aalsmeerderweg, de nieuwe Beechavenue en de Fokkerweg. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Fietsers en voetgangers op de parallelweg kunnen het werk wel passeren. Op een enkel moment zal de doorgang voor hen tijdelijk gestremd zijn. Bijvoorbeeld op het moment dat de brug boven het fietspad wordt gemanoeuvreerd.

N201+
De nieuwe fiets/voetgangerbrug maakt onderdeel uit van de vernieuwing en verbreding van de N201 tussen de A4 en Amstelhoek. Dankzij de nieuwe brug kan het langzame verkeer de provinciale weg ongelijkvloers, dus veilig, oversteken. Na de plaatsing moet de brug nog worden afgebouwd. Naar verwachting kunnen fietsers en voetgangers vanaf eind 2008 van de nieuwe brug gebruik maken.

De provincie Noord-Holland realiseert de vernieuwing van de N201. De nieuwe weg verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied en levert een bijdrage aan het versterken van de economische kracht van de regio. Eind 2011 moet de nieuwe weg klaar zijn.