Ingezonden persbericht


Muziek en graffiti op de bouwplaats tijdens Parfum de BoemBoem zondag 17 augustus, 14.00 uur, start Rotterdam CS

Het succes van Parfum de BoemBoem is overweldigend. De editie waarin deelnemers het nieuwe hart van uitgaan in Rotterdam bezochten, was helemaal uitverkocht. Daarom brengt Parfum de BoemBoem nogmaals een bezoek aan WATT, in een verder geheel nieuwe fietsroute van de CS-bouwput tot de Achterhaven in Delfshaven. In deze zesde editie vormt de bouwplaats het decor voor popconcerten, graffiti en videokunst.

Programma 17 augustus: Parfum de BoemBoem start op zondagmiddag 17 augustus om 14.00 uur vanaf het Groothandelsgebouw, naast het Centraal Station, tevens de eerste bouwplaats die bezocht wordt. De route wordt vervolgd via WATT, waar we een blik mogen werpen op de nieuwe poptempel in wording, één maand voor de opening. Middenin het puin geeft de Rotterdamse rapper, beatboxer en zanger GMB een akoestisch optreden weg. Vervolgens neemt de Rotterdamse singer-songwriter, kunstenaar en animator Rob van Gameren ons mee naar twee nieuwe bouwplaatsen. Als geen ander heeft hij de bouwplaats in vroeger tijden als speelveld gebruikt, door ze op te sieren met zijn graffitiwerken. Op dit moment werkt hij aan een videokunstwerk in WATT. Net als GMB brengt Rob een ode aan de bouwplaats door het te gebruiken als podium voor zijn muziek. Kunstenaarscollectief Bliss deelt weer een nieuw, verrassend souvenir van de bouwplaats uit. Wat is Parfum de BoemBoem? Parfum de BoemBoem is een serie zinnenprikkelende fietsroutes langs prominente bouwplaatsen en sloopgebieden in Rotterdam. De routes verleiden mensen om de veranderingen die Rotterdam razendsnel doormaakt, mee te beleven. Om samen afscheid te nemen van wat is geweest, te vieren wat er nu is en wat er nog gaat komen.

Volgende edities: Tot eind september wordt er iedere twee weken een Parfum de BoemBoem aangeboden. Op zondagmiddag 17 augustus, 14 en 28 september, start 14.00 uur. Op zaterdagnacht 30 augustus staat er een nachtelijke route door het Centraal Stationsgebied gepland (start 23.00 uur). Daarna maakt Parfum de BoemBoem deel uit van het Bouwputtenfestival in oktober. Deelname kost vijf euro, gebruik van een fiets van Rotterdam ByCycle inbegrepen. Net als de bouwplaatsen zijn de routes aan verandering onderhevig. Voor meer informatie: www.rotterdambycycle.nl Reserveren: Reserveren wordt aanbevolen. Stuur een e-mail naar info@rotterdambycycle.nl o.v.v. Parfum de BoemBoem. Telefonisch reserveren kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren).

Parfum de BoemBoem is een cultureel project dat wordt gecoördineerd door Rotterdam Festivals, in opdracht van Bureau Binnenstad. De programmering en uitvoering is in handen van Harry Hamelink (Motel Mozaique/Oerol Festival) en Rotterdam ByCycle.
---



Ingezonden persbericht