KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

16-8-2008

Olympische Spelen: Yngling medal race uitgesteld naar 17 augustus

Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen kwamen niet in actie. De medal race in de Yngling klasse werd vanwege een gebrek aan wind uitgesteld naar zondag 17 augustus om 13.00 uur lokale tijd (07:00 uur Nederlandse tijd). Het Nederlandse zeiltrio, dat al zeker is van zilver was er klaar voor en dreef een uur of drie rond op de baan A vlak voor de Olympische haven in Qingdao. Maar zo vlak bij de kust waren de condities niet goed genoeg voor deze allesbeslissende race.

Maurice Paardenkooper had liever gezeild maar Mandy Mulder zei: Dit zijn de omstandigheden die we hier verwacht hadden dus we maken ons daar geen zorgen om. Wij zijn snel in alle omstandigheden dus het maakt ons niet uit.

Bes voegde daar aan toe: We hebben heel veel dingen onder controle maar niet het weer. Dus we moeten geduld hebben.

Booth en Nieuwenhuis

Op zaterdag 16 augustus 2008 zakte het Nederlandse Tornado-duo Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis naar de zevende plaats. De Chinese
windcondities op het olympische water van Qingdao waren grillig en vertoonden veel variatie. De oranjezeilers gingen veelbelovend van start, maar raakten in een windwak. Daardoor vielen ze terug tot achterin het veld van vijftien catamarans. Ze finishten als dertiende. Daar voegden ze vervolgens nog een achtste plek aan toe. De
Spanjaarden Echavarri en Paz gaan na drie races aan de leiding.

Rutger van Schaardenburg Laserklasse
Rutger van Schaardenburg staat 37ste en is verre van tevreden. Ik voel me nog niet top. Ik wil hier veel leren maar ik wil hier ook mooie resultaten neerzetten. Dat is nog niet gelukt. Dat valt me wel zwaar. Maar ik moet af en toe ook wel wat gaan genieten hier.

Casper Bouman RS:X
Bouman kwam vandaag niet in actie vanwege een gebrek aan wind op zijn baan.