RTL Group

De jongens tegen de meisjes in vernieuwde 'Achmea Kennisquiz' met Nicolette van Dam

Het zesde seizoen van de 'Achmea Kennisquiz' wordt ingeluid met vernieuwing. Het populaire RTL 4-programma heeft een nieuwe opzet én een nieuw presentatiegezicht. Vanaf zondag 17 augustus presenteert Nicolette van Dam de spannende quiz voor brugklassers die nu competitiever is dan ooit.

In dertien afleveringen van de 'Achmea Kennisquiz' draait het nog steeds om brugklassers die aan de tand worden gevoeld over hun algemene kennis. En ook nu strijden de spelers per provincie uiteindelijk in de grote finale om een carrièrefonds van maximaal 250.000 euro. Maar daarmee houdt de vergelijking met het vorige seizoen op. In de nieuwe opzet gaat het om een heuse battle of de sexes. In elke aflevering nemen drie jongens het op tegen drie meisjes. Het is echter niet alleen een gevecht tussen de teams, ook onderling woedt een strijd. Na enkele rondes vallen per team spelers af, net zolang tot er twee finalisten over zijn: één jongen en één meisje. En zelfs de ouders van deze twee kandidaten spelen een misschien wel cruciale rol in de finale. De winnaar wint niet alleen een prijs, maar plaatst zich ook voor de Grande Finale aan het einde van de reeks.

Nicolette van Dam:"Ik vind het een enorme uitdaging om zo'n gevestigd programma als de 'Achmea Kennisquiz' te mogen presenteren. Ik sta versteld van de kennis van de "youngsters". Ik weet zeker dat het een leuke sfeer wordt in de studio."

Uitzending: RTL 4 vanaf zondag 17 augustus, tussen 20.00 en 20.30 uur.

www.rtl.nl/achmeakennisquiz

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie RTL Nederland: Donate Brunink via tel. 035
-671 8624, donate.brunink@rtl.nl of Susanne van der Klugt, via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl.