Ingezonden persbericht


Zondag 17 augustus, 15.30 uur

Grote Kerk Veere, Oudestraat 26, Veere

Entree: 15/12 euro

Nederlands Pianokwartet met Dmitri Ferschtman

met Mahler en Brahms

(Klassiek)

De leden van het Nederlands Pianokwartet zijn veelgevraagde musici met de nodige solistische ervaring. Het in 1998 opgerichte ensemble specialiseert zich vooral in de Klassieke en Romantische periodes, toen de meeste pianokwartet-literatuur ontstond, maar heeft ook moderner werk op het repertoire staan. De concerten van het kwartet worden enthousiast ontvangen door zowel pers als publiek, wat met een personele bezetting als de onderhavige ook moeilijk anders kan.

Bezetting: Jeannette Koekkoek (piano), die o.a. studeerde bij Menahem Pressler, pianist van het Beaux Arts Trio; Ronald Hoogeveen (viool), concertmeester van diverse radio-orkesten en primarius van het Raphael Kwartet; Francien Schatborn (altviool), sinds 1995 solo-altist van het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart en ook actief bij het Nieuw Ensemble; Dmitri Ferschtman (cello) maakte deel uit van het fameuze Glinka Kwartet (1966-1978) waarmee hij honderden concerten gaf in de Sovjet Unie en daarbuiten en is momenteel docent aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam.

Zondag 24 augustus, 15.30 uur

Grote Kerk Veere, Oudestraat 26, Veere

Entree: 15/12 euro

Storioni Trio

met werk van Beethoven, Brahms en Shostakovich

(Klassiek)

Het Storioni Trio Amsterdam is opgericht in 1995 en dankt zijn naam aan de Laurentius Storioni viool uit Cremona (gebouwd in 1794), die wordt bespeeld door Wouter Vossen, en behoort in de Nederlandse kamermuziek tot de absolute top. Ter vervolmaking van het ensemblespel heeft het trio in de loop der jaren gewerkt met leden van het Emerson Kwartet, het Vermeer Kwartet en het Altenberg Trio Wien en met grootheden als Isaac Stern, Mstistlav Rostropovich, Menahem Pressler en Ralph Kirshbaum. Het Storioni Trio Amsterdam beschikt over een zeer breed repertoire dat van Haydn en Mozart via Beethoven, Schubert, Brahms, Ravel en Shostakovich leidt naar prikkelende werken van eigentijdse componisten. Internationaal is het trio zeer actief, hetgeen resulteerde in concerten in de belangrijkste muziekcentra van de wereld, zoals Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen en tournees door België, India, het Midden-Oosten, Japan en de Verenigde Staten.

Bezetting: Bart van de Roer (piano), Wouter Vossen (viool), Marc Vossen (cello)

Willem Kniknie
Directeur MuziekPodium Zeeland.
w.kniknie@muziekpodiumzeeland.nl