AutoRai

Nissan GT-R pace car tijdens Bavaria City Racing

(8/8/2008)
Duizenden autosportfans zijn op 17 augustus als eerste Nederlanders getuige van de fenomenale prestaties van de nieuwe Nissan GT-R. De Japanse supercar rijdt tijdens Bavaria City Racing als pace car voor de Formule 1-bolides uit door de Rotterdamse binnenstad.

Een topvermogen van 480 pk, vierwielaandrijving, een sequentiële versnellingsbak met dubbele koppeling, een topsnelheid van 310 km/uur en een acceleratie vanuit stilstand tot 100 km/uur in slechts 3,5 seconden, dat zijn prestaties waaraan zelfs de meeste raceautoâs niet kunnen tippen.

âDe nieuwe Nissan GT-R past perfect tussen de Formule 1-autoâs, topdrifters en andere wonderen op wielen die het publiek van Bavaria City Racing een onvergetelijke dag moeten bezorgenâ, vertelt Stefan Erkelens, Brand Manager Nissan bij Visscher Amsterdam, het Nissan High Performance Center dat de exclusieve Japanse superauto verkoopt. âOp de afgezette wegen in de binnenstad van Rotterdam toont de GT-R â een raceauto voor op de openbare weg â voor het eerst zijn kunnen op Nederlandse bodem.â

Brullen
Nissan Nederland laat speciaal voor Bavaria City Racing een GT-R overvliegen uit Japan. Erkelens: âTijdens het hoofdprogramma rijdt de GT-R op hoog tempo voor de Formule 1-bolides uit om er zeker van te zijn dat het parcours veilig is. Het is de eerste keer dat de racefanaten uit Rotterdam en de rest van Nederland de 3,8-liter twinturbo V6-motor in het echt kunnen horen brullen. De vrijdag en zaterdag voor het race-evenement is de GT-R al stilstaand te bewonderen tijdens de ING RaceSalon in Ahoy Rotterdam.â

In Nederland komt de supersnelle Nissan pas in maart 2009 op de markt. Al 26 autoliefhebbers hebben een order geplaatst en het vereiste voorschot van 5.000 euro betaald. Nissan levert drie uitvoeringen van de GT-R, met prijzen tussen de 111.100 en 115.100 euro.