AutoRai

SEAT zorgt voor volop spektakel tijdens Bavaria City Racing

(8/12/2008)
Zondag 17 augustus staat Rotterdam opnieuw in het teken van het grootste autosportspektakel van Nederland, Bavaria City Racing. Als vaste partner van het evenement is SEAT voor het derde achtereenvolgende jaar present in de havenstad, met onder andere een spectaculaire demo van Tom Coronel in zijn SEAT Leon WTCC-auto.

Daarnaast vormt Bavaria City Racing voor SEAT hét moment om de nieuwe SEAT Ibiza 3-deurs SC officieel in Nederland te presenteren.

SEAT is een merk waarbij autosport in de genen is verweven en het Spaanse merk mag daarom uiteraard niet ontbreken tijdens Bavaria City Racing, waaraan SEAT opnieuw als officieel partner is verbonden. Het hoogtepunt van SEAT tijdens Bavaria City Racing is natuurlijk het optreden van het SUNRED WTCC-team dat de SEAT Leon van SEAT Team Holland in het World Touring Car Championship runt.

Publieksdebuut SEAT Ibiza 3-deurs SC
Voor SEAT vormt Bavaria City Racing tevens hét moment om de nieuwe SEAT Ibiza 3-deurs SC officieel in Nederland te presenteren. In september maakt deze dynamische driedeursuitvoering van de nieuwe Ibiza in ons land zijn opwachting bij de SEAT-dealers. Maar bezoekers van Bavaria City Racing krijgen van SEAT al de primeur om de Ibiza 3-deurs SC op 17 augustus in levende lijve te aanschouwen. De sportieve SEAT is daar niet te missen, want een aantal Ibizaâs 3-deurs SC zal net als de talloze racewagens âop tempoâ het raceparcours in de Maasstad afleggen. Bovendien debuteert op de RaceSalon in Ahoy de opvallende, oranje Ibiza 3-deurs SC in Rotterdam, de showauto die SEAT recent onthulde tijdens de Britse internationale autoshow en waarmee SEAT blijk geeft van de vele mogelijkheden om de nieuwe Ibiza 3-deurs SC van een geheel eigen âlookâ te voorzien.

De nieuwe SEAT Ibiza 3-deurs SC is in ons land leverbaar vanaf eind augustus, waarbij de prijslijst begint bij ⬠13.795,- voor de Ibiza 3-deurs SC 1.2 (70 pk) Reference. Als diesel is de Ibiza 3-deurs SC
1.4 TDI (80 pk) Reference er vanaf ⬠17.995,-.

Optreden SEAT Leon WTCC & SEAT Leon Supercopa
In aanloop naar de Bavaria City Racing ârace dayâ op 17 augustus is SEAT op 14, 15 & 16 augustus ruimschoots vertegenwoordigd tijdens de Race Salon in het Ahoy-complex in Rotterdam. Niet alleen zijn daar de SEAT Leon toerwagen van SEAT Team Holland en coureur Tom Coronel present, ook de razendsnelle, ruim 300 pk sterke SEAT Leon Supercopa waarmee de Nederlandse coureur Dillon Koster in Duitsland deelneemt aan de SEAT Supercopa, is in de Race Salon te bewonderen. Beide coureurs zullen hun raceautoâs tijdens Bavaria City Racing uiteraard volop de sporen geven, wat dit jaar op de Willemsbrug in de havenstad ongetwijfeld voor spectaculaire plaatjes en het nodige rokende rubber zal zorgen.

Tevens maken dit jaar twee SEATs Ibiza Cupra uit de Toerwagen Diesel Cup hun opwachting in de Green Zone in Ahoy en tijdens de Eco Drive op zondag. Deze raceautoâs van SEAT, die zijn uitgerust met een krachtige TDI turbodieselmotor, rijden op Biodiesel en het zijn bovendien de enige autoâs in de Nederlandse Toerwagen Diesel Cup die zijn voorzien van een roetfilter. Daarmee laat SEAT zien dat het heel goed mogelijk is om ook op een milieubewuste wijze topprestaties in de autosport te realiseren.

Samenwerking met KTM
Verder is in de Race Salon in Ahoy ook SEATâs nieuwste partner KTM aanwezig. Recent kondigden KTM España en SEAT Sport al aan te gaan samenwerken, door op de internationale circuits gebruik te maken van elkaars producten. Aan die overeenkomst wordt nu in Nederland door SEAT en KTM een vervolg gegeven en de aftrap voor die samenwerking wordt gemarkeerd door de overhandiging van een nieuwe KTM Sportquad aan Tom Coronel en het SUNRED raceteam tijdens de Race Salon in Rotterdam. Het team zal de quad inzetten voor optimale mobiliteit op de internationale circuits.

Guest Drive
Bezoekers van Bavaria City Racing en de Race Salon worden in Rotterdam warm onthaald door het Club SEAT promotieteam. Club SEAT heeft voorafgaand aan het indrukwekkende autosportevenement een bijzondere actie op touw gezet. Wie zich op www.clubseat.nl of www.seat.nl registreert op de Club SEAT nieuwsbrief, maakt kans op prachtige prijzen, met als absolute hoofdprijs een supersnelle âguest driveâ tijdens Bavaria City Racing. Daarbij zal Tom Coronel de winnaar op zondag 17 augustus in de SEAT Leon WTCC-auto van SEAT Team Holland vol gas over het Bavaria City Racing parcours jagen.