Gemeente Beek


Vertelfestival en Limburgfestival in Beek

Beek, 1 augustus 2008

Het Vertelfestival zal op maandag 11 augustus in Beek neerstrijken, gevolgd door het Limburgfestival op zondag 17 augustus.

Vertelfestival

De 9e editie van het vertelfestival, winnaar van de cultuurprijs 2007 van de provincie Limburg, gaat op reis door Limburg om verhalen te brengen aan iedereen die wil luisteren. Meestervertellers uit binnen- en buitenland trekken de aandacht met bijzondere verhalen op bijzondere plekken. Eén van deze bijzondere plekken is Landgoed Genbroek in Beek. Op 11 augustus zal hier de vertelkaravaan stoppen en het park feestelijk inrichten om van 13.30 tot 17.00 uur de vertellers te laten vertellen.

Het Vertelfestival laat je kennis maken met professionele verhalenvertellers die elk op hun eigen manier hun verhalen vertellen. Soms spannend, soms leuk en/of bijzonder. Kom met je ouders naar het vertelfestival, ga op de vloerkleden zitten en laat je oren en ogen genieten.

Sinds het begin, 9 jaar geleden, organiseert Rob Meurders van kindertheater "De Bolhoed" in Maastricht het Vertelfestival. In de zomer van 1997 is hij in zijn eentje begonnen met vertellen in het stadspark van Maastricht. Maar twee jaar later stond er een heus festival. Als initiatiefnemer, organisator, verteller en gastheer heeft Rob de rol van Ome Harry aangemeten, hij is in zijn pyjama de spil en aanspreekpunt van het festival en daarmee de herkenbare factor voor de kinderen.

Het vertelfestival is gratis toegankelijk en bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Neem zelf wat te eten en drinken mee, want op het festival is niets te koop. Bij de entree ontvangen de bezoekers wel een appeltje voor de dorst. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het Asta cultuurcentrum op de Markt 6a in Beek.

Meer informatie: www.vertelfestival.nl.

Limburg Festival

Voor de derde keer in successie organiseert de Culturele Werkgroep Beek een middag "Limburg Festival" achter de St. Martinuskerk in Beek. Dit jaar zal dit gebeuren op zondag 17 augustus; de festiviteiten beginnen om 16.00 uur en lopen door tot 23.00 uur. Bij slecht weer verwijzen borden naar de alternatieve locatie (loods boer Vroomen, naast Auwt Patronaat).

Het programma wordt om 16.00 uur geopend door de groep "Pandora Pink". Pandora Pink laat zich graag inspireren door comedy-genie W.C. Fields. Desalniettemin heeft deze goedgebekte vrijpostige jongedame haar geheel eigen stijl ontwikkeld en opent ze speciaal voor u haar doos vol aardse geneugtes. Kwestie van smaak, dat dan weer wel. Drie kwartier entertainment met als climax The Tittering Tower of Titilation. Daarnaast laat ze King Elvis herleven. Première voor Limburg. Website: www.pandorapink.com.

Om 18.00 uur treedt Alakazam op. Het meest flexibele exportproduct van Down Under: Al Millar als Alakazam. Hij liet al op vele festivals het publiek ademloos achter. Een mix van jeugdige overmoed, comedy, en pure straatvirtuositeit levert uiteindelijk een energieke show op die zich met geen andere laat vergelijken. Winnaar publieksprijs op het Toronto Busker Festival 2006 en winnaar Best Act tijdens het Kingston Buskers Rendez-vous in 2005. Première voor Limburg. Website: www.thehumanknot.com.

Vanaf 19.00 uur speelt de Beekse formatie "SOLD OUT". Ze nemen de toeschouwers mee terug naar de woelige jaren 60/70. Deze combinatie van straattheater en muziek is gratis toegankelijk en tevens zijn op het feestterrein een barbecue, drank- en eetbuffetten aanwezig.

East Indian Magic sluit om 20.00 uur af. Indiase bovennatuurlijke tovenarij op een doordeweekse zondag. Dat houdt o.a. in: slangen bezweren, zwaard slikken en bijna naakt op een spijkerbed liggen. Toch hebben we hier te maken met een uitzonderlijke charmante fakir; Jardu. Na afloop zult u zich onherroepelijk afvragen .. hoe deed hij dat nu? Première voor Limburg. Website: www.eastindianmagic.net.

Meer informatie: www.limburgfestival.nl.