Technische Universiteit Delft

2000 Aankomende studenten op Delftse Ontvangstweek

Zo'n 2000 aankomende studenten nemen van 17 tot en met 21 augustus deel aan de Ontvangstweek (OWee), de algemene introductieweek van de TU Delft en Hogeschool INHOLLAND Delft. In deze week maken de aankomende studenten kennis met alle mogelijkheden die Delft voor studenten te bieden heeft.

Op zondagavond gaat het programma van start op de Beestenmarkt, met een muziekfestival waar verschillende bekende Delftse studentenbands hun kunsten vertonen. Dit jaar zijn dit Groover jazz, Phoenix Funk Foundation en Juicy Rocks. Naast de OWee-deelnemers zijn ook alle inwoners van Delft welkom bij dit gratis muziekfestival.

Op maandag 18 augustus wordt de OWee officieel geopend tijdens de Centrale ontvangst. Hier worden de eerstejaars toegesproken door de rector magnificus van de TU Delft, de burgemeester van Delft en een lid van het college van bestuur van INHOLLAND. Deze ochtend gaat gepaard met veel gezang, waarbij de studieverenigingen proberen elkaar de loef af te steken. Na de lunch is er een informatiemarkt op de Markt, waar studentenverenigingen, sportverenigingen en voor studenten relevante bedrijven, zich presenteren. Tegelijkertijd krijgen de deelnemers de mogelijkheid om enkele van de vele culturele instanties in Delft te bezoeken, zoals het Vermeercentrum, het Legermuseum en de Nieuwe Kerk.

De nieuwe studenten bezoeken op dinsdag 19 augustus een viertal studentenverenigingen. Het hoogtepunt van de dag is het presidentenforum, waar de voorzitters van de verenigingen het tegen elkaar opnemen in een verhit debat en proberen de aanwezigen van hun gelijk te overtuigen. Studentenverenigingen spelen een grote rol in het Delftse studentenleven. Daarom organiseren zij de gehele week het diner en avondprogramma.

Op woensdagochtend 20 augustus kan iedereen heerlijk wakker worden met "Wake up with Filemon". Een wervelende show, onder leiding van BNN presentator Filemon, waarbij alle faciliteiten van de TU en INHOLLAND aan bod komen, muziekaal ondersteund door Lange Frans en Baas B. 's Middags kunnen alle sport- en cultuurverenigingen zich presenteren bij het Sport- en Cultuurcentrum.

De laatste ochtend, donderdag 21 augustus, begint met een wereldrecordpoging Twister in het centrum van Delft. De inwoners van de stad zijn van harte welkom om hieraan een bijdrage te leveren. In de middag vindt het OWee festival plaats op het terrein van Lijm en Cultuur. Hier zullen verenigingen activiteiten organiseren en er treden studentenbands op. Verder wordt er een politiek debat georganiseerd waar ondermeer landelijke politici zoals Boris van der Ham, Halbe Zijlstra, Tofik Dibi en Lea Bouwmeester over actuele 'studenten' onderwerpen discussiëren. Aan de orde komen onderwerpen zoals het verleggen van je grenzen, lenen en studiefinanciering en alcohol. De festivaldag wordt afgesloten met optredens van LEAF en Krezip.



Technische Universiteit Delft