Gemeente Voorschoten

bezoekt Benin

Wethouder Marijke Kleijweg bezoekt Benin

20080815benin Om een bredere invulling te kunnen geven aan de stedenband van Voorschoten met Kita in Mali, is wethouder Marijke Kleijweg van 17 tot en met 22 augustus in het West-Afrikaanse land Benin. Ze is daar op uitnodiging van VNG-International en woont een conferentie bij over het LOGO South programma.

Het LOGO South programma richt zich op het versterken van lokaal bestuur wereldwijd als een voorwaarde voor armoedebestrijding. Voorschoten zou daaraan een bijdrage kunnen leveren in Mali. Met subsidie van het LOGO South programma kan in Kita een mooi project worden gestart. Het doel van de reis is dan ook om informatie over het LOGO South programma te verzamelen en de ervaringen te benutten van andere gemeenten die al meedoen in dit programma.

Wethouder Marijke Kleijweg gaat onder andere samen met een lid van de Stichting Jumelage Voorschoten Kita (Mali) naar Benin.

De conferentie wordt ook bijgewoond door een delegatie uit Kita. Tijdens het verblijf in Benin werken de delegaties uit Voorschoten en Kita gezamenlijk aan de opzet van een project, zodat er voor 1 oktober een subsidieaanvraag kan worden ingediend bij VNG-International.
* 15 augustus 2008