Persberichten Rijn & Venen, 08.55 uur

Utrecht, 17-08-2008

Vrachtwagens blokkeren vluchtende auto

MIJDRECHT Mede dankzij de hulp van twee vrachtwagenchauffeurs hield de politie op vrijdagavond 15 augustus een autokraker aan.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een man een autokraak bij een hotel aan de Provinciale Weg N201 had gepleegd. Hij zou in een auto in de richting van de Rijksweg A2 zijn gevlucht. Door agenten werd op de kruising van de Provinciale Weg N201 oprit Rijksweg A2 de hulp van meerdere verkeersdeelnemers gevraagd. Door twee vrachtwagenchauffeurs werden hun vrachtwagens dwars op de weg gezet, waardoor er een kleine file werd gecreëerd. Dat werkte: de verdachte, een 23-jarige man uit Utrecht, reed zich vast op de file. Hij werd aangehouden, waarbij de agenten applaus kregen van omstanders.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Hij wordt ervan verdacht bij het hotel de achterruit van een auto te hebben ingeslagen. Onder het afdekzeil van de kofferruimte trof hij echter geen buit aan, waarna hij ervandoor ging. De 33-jarige auto-eigenaar uit Utrecht deed aangifte van de autokraak.

Alcohol

MIJDRECHT- Een automobilist raakte op zaterdagavond 16 augustus zijn rijbewijs kwijt omdat hij te veel aan Bacchus had geofferd.

Rond 21.10 uur werd een 39-jarige automobilist uit Mijdrecht op de Rondweg gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 625 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Mijdrechter is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden

VREELAND Op vrijdagmiddag 15 augustus werd een man aangehouden omdat hij op iemand zou zijn ingereden.

Rond 16.50 uur kreeg de politie de melding naar een straat in Vreeland te gaan. Daar zou een automobilist op zijn buurvrouw zijn ingereden. Ter plaatse spraken agenten met een 58-jarige vrouw uit Vreeland. Zij verklaarde dat zij bij haar woning met een vuilniszak over de parkeerplaats liep om de zak in een container te gooien. Plotseling zag zij dat een auto hard achteruitreed. De Vreelandse moest wegspringen om niet aangereden te worden. Zij sprak de bestuurder, een 44-jarige buurman, aan. Die hing een onsamenhangend verhaal op, gaf plotseling gas en reed weg. Weer moest de vrouw voor de auto wegspringen.

De 44-jarige verdachte werd door agenten aangehouden, naar het politiebureau overgebracht ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De aanleiding waarom hij op de vrouw inreed, is vooralsnog onbekend.

Vervelende wildplasser

MAARSSEN Een wildplasser vond het op vrijdagavond 15 augustus nodig agenten te beledigen. Hij werd aangehouden.

Rond 23.30 uur zagen agenten dat een man op de Straatweg aan het wildplassen was. Zij spraken de verdachte, een 27-jarige man uit Maarssen, aan en gaven hem een bekeuring. Daar kon hij zich niet echt in vinden, gedroeg zich zeer recalcitrant en dichtte de agenten niet echt flatteuze opmerkingen toe. Zij maakten het hem duidelijk dat dit niet echt verstandig was en verzochten hem weg te gaan. Hij liep weg, de agenten stapten in hun auto en reden weg. Daarop vond hij het nodig de agenten luidkeels uit te schelden. De agenten reden terug naar de verdachte, hielden hem aan voor belediging en brachten hem over naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bekeuring voor belediging.