Politie Gelderland-Zuid

Drie beginnende bestuurders aangehouden

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 17-08-2008 o In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op drie verschillende plaatsen in de regio bij controles op rijden onder invloed een verdachte aan. Alledrie de bestuurders vallen in de categorie "Beginnend Bestuurder" waarvoor strengere regels van toepassing zijn.


* Op de Prins Mauritssingel in Lent hield de politie een 23-jarige bestuurder uit Arnhem staande voor een blaastest. Kort daarvoor hadden agenten gezien dat hij op het Keizer Traianusplein in Nijmegen door rood was gereden. De man blies bij de voorselectie op straat een "F", doorgaans een indicatie voor behoorlijk alcoholgebruik. Dit bleek ook het geval, op het politiebureau gaf de ademanalyse namelijk een uitslag van 365 ug/l. Zo'n hoge uitslag dat direct het rijbewijs van de 23-jarige Beginnend Bestuurder is ingevorderd. Aan het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) wordt de mededeling artikel 130 WegenVerkeersWet (WVW) gedaan, het vermoeden dat betrokkene niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid dan wel rijgeschiktheid, in verband met een mogelijk EMA.
* Op de Jhr.P.A. Reuchlinlaan in Tiel passeerden agenten toevallig rond 03.45 uur langs een eenzijdig ongeval met een bromfiets. Zij pasten de regel 'botsen is blazen' toe en namen bij een 17-jarige inwoner van de gemeente Neerijnen een blaastest af. Dit leidde tot een uitslag van 210 ug/l op de ademanalyse met een proces-verbaal en rijverbod van 2 uur als gevolg.

* Op de Pluimenburgsestraat in Dodewaard liep een 22-jarige bestuurster uit Ingen tegen de lamp. Haar rijgedrag viel agenten zodanig op dat zij vermoedden dat er alcohol in het spel zou kunnen zijn. En dat was ook zo. De vrouw blies uiteindelijk 285 ug/l. Zij kreeg een rijverbod van 3 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

* In Culemborg hield de politie zaterdagnacht op de Rijksstraatweg een alcoholcontrole. In totaal 69 bestuurders werkten mee aan een blaastest. Aanhoudingen waren er niet, omdat niemand over de wettelijk strafbare grens zat.

(08)

Laatst gewijzigd 17-08-2008 10:28 | © Regio Gelderland-Zuid |