Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 17-08-2008

Traangas

VIANEN Een man werd op zaterdagavond 16 augustus aangehouden omdat hij met traangas had gespoten.

Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een man op het festivalterrein aan de Middelwaard met traangas had gespoten. Hij was door beveiligingsmedewerkers aangehouden.

Agenten gingen ter plaatse en de verdachte, een 24-jarige man uit Vianen, werd aan hen overgedragen. Hij had om nog onbekende reden een 21-jarige man uit IJsselstein met traangas in het gezicht gespoten. De verdachte had het traangasbusje nog bij zich, dat werd in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het 21-jarige slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Fietser gewond, automobilist rijdt door

VIANEN Een fietser raakte op zaterdagavond 16 augustus gewond toen hij door een automobilist werd aangereden. De automobilist reed door.

Rond 22.00 uur fietsten een 47-jarige man uit Vianen en zijn 33-jarige vriendin uit dezelfde plaats over de Korte Kerkstraat, komende uit de richting van de Voorstraat. Zij zagen dat een auto vanaf de Kerkstraat aan kwam rijden. De 47-jarige Vianees werd door de auto aangereden en kwam ten val. De auto reed door in de richting van de Voorstraat. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

De vriendin had alleen gezien dat de auto een vierkant model was, lijkend op een Mercedes. Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving naar de auto uitgekeken, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Aan getuigen die de aanrijding hebben gezien of die een dergelijke auto rond 22.00 uur in de omgeving van de Korte Kerkstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Bushokje vernield

IJSSELSTEIN Een man die jongelui er op vrijdagavond 15 augustus op aansprak dat zij een bushokje hadden vernield, kreeg een klap op zijn gezicht.

Rond 23.30 uur bevond een 55-jarige man uit IJsselstein zich op de Televisiebaan. Plosteling hoorde hij een harde klap en zag dat een ruit van een bushalte was vernield. Bij het bushokje zag hij een twaalftal jongelui staan. De IJsselsteiner liep naar hen toe en sprak de groep aan. Dat werd kennelijk niet op prijs gesteld. De man kreeg van één van de jongelui een vuistslag op zijn oog. Daarna rende de verdachte weg. De politie kwam ter plaatse en het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De verdachte werd niet meer in de omgeving aangetroffen. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN Een automobilist raakte op zaterdagochtend 16 augustus zijn rijbewijs kwijt omdat hij duidelijk te diep in meerdere glaasjes had gekeken.

Rond 04.00 uur werd een 56-jarige automobilist uit Nieuwegein op de A.C. Verhoefweg gecontroleerd. Hij bleek de nodige alcohol achter zijn kiezen te hebben en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 605 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verdachte rijdt langs politiebureau

HOUTEN Een fietsendief kon op vrijdag 15 augustus maar kort van zijn buit genieten. Hij werd aangehouden.

Aan het eind van vrijdagmiddag plaatsen een 42-jarige man uit Houten en zijn vrouw hun fietsen in een fietsenstalling aan het Onderdoor en deden de fietsen op slot. Toen zij rond 18.15 uur in de stalling terugkwamen, bleek de fiets van de vrouw te zijn gestolen.

De 42-jarige Houtenaar liep naar het politiebureau en deed aangifte. Na de aangifte liep hij met een agent naar buiten en luchtte daar nog een keer zijn frustratie over de diefstal. Terwijl hij dat deed, zag hij een man op de net gestolen fiets langsfietsen. De agent en de man trokken een sprint en hielden de verdachte, een 26-jarige man uit Utrecht, op het Onderdoor aan. De agent nam de verdachte mee, de Houtenaar de fiets.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal voor diefstal van de fiets opgemaakt.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN De politie heeft op vrijdag 15 augustus een hennepkwekerij opgerold. Daarbij werden drie verdachten aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 10.30 uur een onderzoek in een woning aan de Gerbensgaarde in. Daarbij werd een hennepkwekerij van bijna 900 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. In de woning bevonden zich drie mannen. Het drietal, mannen van 25, 27 en 31 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en werden voor nader onderzoek ingesloten.

Met fles geslagen

BENSCHOP Een jongen raakte in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus gewond toen hij met een fles op zijn hoofd werd geslagen. De verdachte werd later aangehouden.

Aan het begin van de nacht bevond een 17-jarige jongen uit Montfoort zich op een tentfeest aan de M.A. Reinaldaweg. Daar vroeg hij iets aan bekenden van hem, maar een jongeman die hij niet kende, bemoeide zich met het gesprek. De Montfoorter maakte verbaal duidelijk dat hij er zich niet mee moest bemoeien. De jongeman bedreigde de Montfoorter daarop verbaal, maar de ruzie werd door de anderen gesust.

Kort daarna kwam de jongeman met een bierflesje naar de Montfoorter toegelopen en sloeg hem daarmee op zijn hoofd. Het slachtoffer liep een snee aan zijn hoofd op. De verdachte ging ervandoor. De politie kwam ter plaatse en de Montfoorter deed aangifte van mishandeling.

De verdachte, een 19-jarige jongeman uit Lopikerkapel, werd rond 01.30 uur in Lopik aangehouden. Hij bleek zelf een verwonding aan zijn hand te hebben opgelopen. Nadat hij in het ziekenhuis was behandeld, is hij naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal terzake mishandeling opgemaakt.