Persberichten Eemland noord, 10.40 uur

Utrecht, 17-08-2008

Automobilist gaat ervandoor

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een automobilist ging er in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus voor de politie vandoor. Hij werd aangehouden.

Rond 02.15 uur zagen agenten een automobilist over de brug bij de Molenstraat/Spuistraat rijden. Zij wilden de bestuurder controleren, keerden hun auto en reden achter hem aan. Kennelijk zag de automobilist dat want hij verhoogde zijn snelheid, verleende geen voorrang aan een andere automobilist, die daardoor moest remmen om een aanrijding te voorkomen. De automobilist negeerde vervolgens een inrijverbod.

Toen de agenten hun stopbord aan hadden en de automobilist niet reageerde, deden zij zwaailicht en sirene aan. In plaats van te stoppen, deed de automobilist zijn verlichting uit en reed door. Hij parkeerde uiteindelijk op de Paulus Potterstraat. Daarop werd de verdachte, een 37-jarige Eemdijker, uit de auto gehaald. Hij had kennelijk alcohol gedronken, maar saboteerde de blaastest. Daarop werd hij aangehouden voor het in gevaar brengen van het overige verkeer en op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

Ook de ademanalyse in het politiebureau saboteerde de verdachte. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Openbare dronkenschap

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een man werd in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 augustus aangehouden voor openbare dronkenschap.

Rond 02.10 uur zagen agenten dat een 22-jarige Bunschotenaar woorden kreeg met een 24-jarige plaatsgenoot en diens vrienden. Agenten kwamen tussen beiden en scheidden de partijen. De 22-jarige Bunschotenaar bleef echter vervelend en probeerde meerdere malen bij de 24-jarige te komen. Daarop werd de 22-jarige op de Nieuwe Schans aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en kreeg daar een bekeuring voor in kennelijke staat van dronkenschap de openbare orde verstoren door ruzie te zoeken.

Fietser gewond

SOEST Een man raakte op zaterdag 16 augustus gewond bij een aanrijding met een auto. De automobiliste reed door en werd even later aangehouden.

Rond 18.00 uur fietste een 55-jarige man uit Soest aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad van de Steenhoffstraat. Hij reed tegen de richting van het verkeer in. Ter hoogte van het treinstation stak de fietser plotseling de rijbaan over, waar op dat moment een 26-jarige automobiliste uit Soest reed, met een aanrijding tot gevolg. De fietser kwam ten val en liep licht hoofdletsel op. De automobilist reed door en parkeerde haar auto verderop op een parkeerplaats aan de Parallelweg. Daar werd zij even later door de politie aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.