Politie Gelderland-Zuid

Tweetal aangehouden voor belediging

Nijmegen, 17-08-2008 o Zaterdagmiddag hielden politieagenten op de Molenweg een 32-jarige man en een 21-jarige vrouw aan voor belediging. Daaraan ging de volgende situatie vooraf:

Surveillerende agenten zagen op de Voorstadslaan een bromfiets rijden met daarop twee personen. Erachter was een aanhanger gemonteerd met los materiaal. Toen een metalen staaf van zo'n 40 cm eraf viel, op de rijbaan, spraken zij de 32-jarige bestuurder aan. Die kon geen rijbewijs of bromfietscertificaat overleggen, waarop de agenten dit verifieerden bij de meldkamer. De man bleek toch een bromfietscertificaat te hebben en na een waarschuwing om voortaan alles goed vast te snoeren op de aanhanger en een rijbewijs bij zich te dragen, konden de twee hun weg vervolgen naar de ijzerhandel.

Fout geparkeerd
Een half uur later reden de agenten over de Molenweg. Ter hoogte van een supermarkt zagen zij de hen bekende bromfietsaanhanger combinatie staan op een invalidenparkeerplaats. Daarop besloten zij hun voertuig te keren en een bekeuring uit te schrijven. Toen de bestuurder bij het voertuig kwam, spraken de agenten hem aan dat hij een bekeuring kreeg voor dit parkeergedrag. De Nijmegenaar werkte vervolgens niet echt mee bij het geven van zijn personalia en stelde zich steeds provocerender op. Toen de man, na te zijn gewaarschuwd, de agenten beledigde ten overstaan van een groep omstanders werd hij aangehouden. Tijdens het bekeuringsgesprek gedroeg de 21-jarige vrouw zich voortdurend wederspannig. Zij probeerde zich vervolgens met de aanhouding te bemoeien en beledigde eveneens de agenten in functie. Ook de vrouw werd daarvoor aangehouden. Omdat zij zich bleef verzetten, werd de vrouw geboeid in een politieauto geplaatst.

Beide verdachten zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Omdat de 21-jarige Nijmeegse klaagde over een pijnlijke schouder heeft de arrestantenwacht een arts voor haar gewaarschuwd. (08)

Laatst gewijzigd 17-08-2008 11:07 | © Regio Gelderland-Zuid |