Politie Groningen

Zondag 17 augustus 2008

Provincie Groningen, 17-08-2008

Groningen: auto te water

Een 28-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagmiddag met zijn auto te water geraakt. De man kon zelf uit de auto komen en liep alleen een nat pak op. De bestuurder verklaarde dat hij moest uitwijken voor een andere auto. Op basis van camerabeelden kon de auto met de verdachten worden getraceerd. De politie heeft een 28-jarige man uit Leeuwarden en een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. De 28-jarige bleek gereden te hebben. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs. Hun auto is meegenomen voor onderzoek. De auto van het slachtoffer is total loss afgesleept. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. Het incident gebeurde omstreeks 17.30 uur. De politie verzoekt getuigen zich te melden. Dit kan bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man aangehouden na vernielingen en mishandeling

Een 35-jarige Stadjer is zaterdagavond op verdenking van vernieling aangehouden. De man was op bezoek in een woning aan de Timorstraat in Groningen. In de woning had hij de muziekinstallatie vernield. Ook had hij de 39-jarige bewoner geslagen. Toen hij uit de woning werd gezet, heeft hij een ruit van de woning vernield. De aanleiding voor zijn gedrag is nog onduidelijk. De gealarmeerde politie kon de man op straat aanhouden. De man verzette zich hierbij en spuugde in de richting van agenten. Onderweg naar het bureau uitte hij diverse beledigingen en bedreigingen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: autos vernield

Aan het Kardingeplein in Groningen zijn zaterdagavond twee autos vernield. Van de geparkeerde autos werden diverse ruiten ingeslagen. Daarnaast zijn er ook enkele deuken in de autos getrapt. De daders zijn er vandoor gegaan. Getuigen hebben een groepje van negen jongens gezien bij de autos. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: jongeren met valse id-kaarten

De politie heeft zaterdagnacht een aantal jongeren aangehouden met valse identiteitskaarten. Bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt zijn twee jongens uit Groningen, 14 en 15 jaar, aangehouden. Het tweetal had een valse identiteitskaart met onjuiste geboortedata, in de hoop zo binnen te komen. De jongens zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. Bij een andere horecagelegenheid aan de Grote Markt probeerde een 14-jarige meisje uit Zuidlaren binnen te komen met een valse id-kaart. Ook zij is aangehouden en na verhoor overgedragen aan haar ouders. De valse kaarten zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden na mishandeling

Een 23-jarige Stadjer is zaterdagnacht aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 17-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer kreeg na een woordenwisseling een klap in het gezicht. Hij liep hierbij een gezwollen oog op. Wat precies de aanleiding is geweest, is nog niet duidelijk. Tijdens de aanhouding van de verdachte, werden de agenten beledigd door een 15-jarige jongen uit Groningen. Hierop is ook de 15-jarige aangehouden. Een andere 15-jarige probeerde deze aanhouding te voorkomen. Dat leverde de derde aanhouding op. De minderjarige jongens zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. De 23-jarige Stadjer is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: beroving fietser

Een 19-jarige man uit Groningen heeft aangifte gedaan van beroving. De man fietste over het Bieskemaar in zijn woonplaats. Bij het passeren van twee jongemannen, kreeg hij plotseling een duw. De man kwam ten val en werd gedwongen zijn waardevolle bezittingen af te geven. De twee jongemannen gingen er lopend vandoor. Beiden droegen een capuchon. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: mannen aangehouden na mishandeling

De politie heeft zaterdagnacht twee mannen uit Groningen, 19 en 21 jaar, aangehouden. Agenten waren er getuige van, dat beide heren een 18-jarige plaatsgenoot tegen het hoofd stompten. Het slachtoffer is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Beide verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Zoutkamp: man aangehouden na huiselijk geweld

De politie heeft zaterdag een 62-jarige man uit Noordbroek aangehouden. De man verbleef met zijn vriendin op een boot in Zoutkamp. De man wordt ervan verdacht zijn 25-jarige vriendin in het gezicht te hebben geslagen. De vrouw is van de boot gegaan en heeft de politie gebeld. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Farmsum: benzinedieven gepakt

Twee jongens uit Delfzijl, 16 en 17 jaar, zijn zaterdagavond betrapt. Het tweetal probeerde bij een benzinestation in Farmsum benzine weg te nemen, zonder te betalen. Agenten zagen het tweetal wegrennen en kon hen even later aanhouden. Beide heren zijn ingesloten voor nader onderzoek. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Zuidlaardermeer: watercontrole

De politie heeft zaterdag het waterverkeer op het Zuidlaardermeer gecontroleerd. Hierbij zijn vier schippers bekeurd voor een te hoge snelheid en één voor het niet hebben van een reddingsvest.

Kropswolde: bromfietser in de fout

Een 22-jarige man uit Hoogezand is zaterdagavond aangehouden. De man reed op zijn bromfiets over de Meerweg in Kropswolde, toen hij werd gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs. Bovendien droeg hij, net als zijn passagier, geen helm. Onderzoek wees uit dat hij ook nog een aantal boetes had openstaan. Aangezien hij niet in staat was deze te betalen, is hij ingesloten en is de bromfiets buiten gebruik gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: aanhoudingen in uitgaansgebied

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag verschillende mensen moeten aanhouden op het Marktplein in Winschoten. Een 24-jarige man uit Finsterwolde verhinderde dat een taxi kon wegrijden. Op meerdere malen aanspreken bleef de man weigeren weg te gaan. Daarop is hij aangehouden. Een 18-jarige man uit Midwolde wilde portiers te lijf gaan, nadat hij een horecagelegenheid was uitgezet. Ook hij is aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Finsterwolde begon zich met de aanhouding te bemoeien en beledigde agenten. Ook hij is aangehouden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1417, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Froombosch, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 455, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1699, aantal overtredingen: 281, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 426, aantal overtredingen: 103, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.