Politie Limburg-Noord

Man bedreigt agenten met mes in Roermond


Datum: 17-08-2008
Tijd bericht: 10:26
Plaats: Roermond
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Roermond aangehouden nadat hij twee agenten met een mes had bedreigd. Ook wordt de man verdacht van diefstal van een gsm.

Een agent zag dat de verdachte man omstreeks 02.30 uur betrokken was bij een klein opstootje bij een café aan het Stationsplein. De man liep al scheldend over het plein en schopte tegen terrasmeubilair. Hierop werd hij aangesproken door de agent. De verdachte keek om, schold de agent uit en liep door. Toen hij vervolgens een geparkeerde politieauto passeerde sloeg hij met gebalde vuist tegen een zijspiegel, dat daardoor afbrak. Hierna rende de man weg.

De agent rende de man achterna en gaf tevens het signalement door aan zijn collega's. Omdat de verdachte man een bekende was bij de politie besloten agenten naar zijn woning in Roermond te gaan. Hier troffen ze de man in een auto voor zijn woning aan. De man was nog steeds zeer agressief en de agenten probeerden hem direct aan te houden. De verdachte rende hierop de woning in, pakte een mes en bedreigde de agenten met de dood. Op dat moment kwam de moeder van de man tussen de man en de agenten in staan waardoor er een einde kwam aan deze zeer bedreigende situatie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beide agenten hebben tegen de man aangifte gedaan wegens bedreiging met de dood. De man was ook in het bezit van een gsm die kort daarvoor in het eerder genoemde café aan het Stationsplein was ontvreemd. Daarom wordt hij ook verdacht van diefstal. Tevens wordt de man verdacht van vernieling van een politieauto.