Persberichten Heuvelrug, 11.05 uur

Utrecht, 17-08-2008

Skimmende Roemenen

MAARN Drie Roemenen werden op vrijdagochtend 15 augustus betrapt bij het plaatsen van een skimapparaat. Het drietal werd aangehouden.

Rond 08.05 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk bij het station aan de Tuindorpweg werd geskimd. Agenten gingen ter plaatse en spraken daar met een getuige. Hij verklaarde dat enkele mannen vermoedelijk een skimapparaat op de NS-kaartverkoopmachine hadden aangebracht. Dat bleek inderdaad het geval te zijn.

De verdachten, Roemeense mannen van 27, 29 en 35 jaar, werden op de Raadhuislaan aangetroffen en aangehouden. Het skimapparaat is in beslag genomen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Jongen mishandeld

WIJK BIJ DUURSTEDE Een jongen werd in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 augustus door een andere jongen mishandeld. De verdachte werd aangehouden.

Rond 01.45 uur liep een 15-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede met meerdere vrienden over de Hordenweg. Zij zagen dat een auto naar hen toe kwam rijden. Uit de auto stapten twee jongens en twee meisjes. Zij liepen op de broer van de 15-jarige jongen af en er ontstond een woordenwisseling. De 15-jarige probeerde die te sussen en kwam tussenbeiden. Daarop kreeg hij van één van de twee jongens, een 17-jarige jongen uit Doorn, een vuistslag in zijn gezicht.

Op dat moment reden net agenten langs. Zij scheidden de partijen en na de verhalen te hebben aangehoord, werd de 17-jarige verdachte voor mishandeling aangehouden. Het bleek dat de jongelui al langere tijd problemen met elkaar hadden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij had letsel in zijn gezicht opgelopen.