Datum: 20080817 Titel: Politiebericht Drenthe **DATUM*** Arnold zegt: Politie Drenthe, index Titelbalk gaf: Politie.nl

Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 17-08-2008

Politie houdt mogelijke dief aan

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Hoofdstraat een 31-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal, heling en drugsbezit. Bij een controle bleek de man verschillende sieraden, sleutels en pasjes bij zich te hebben. Ook had de man drugs bij zich. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak. (08-163126)

Beschonken man aangehouden

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 35-jarige man uit Borger op de Overcingellaan aangehouden. Een 24-jarige automobilist uit Assen reed op de Overcingellaan toen hij plots moest remmen voor de man uit Borger die in beschonken toestand midden op de straat stond. De automobilist kon een aanrijding nog net voorkomen. De beschonken man werd daarop kwaad en sloeg hard tegen de vooruit, motorkap en bumper van de automobilist. Schade; een barst in de voorruit en enkele deuken. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is vervolgens met een dagvaarding heengezonden. (08-163077)

Aanhoudingen uitgaansgeweld

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van een vechtpartij aan de Wilhelminastraat. Ter plaatse bleek een 20-jarige man uit Emmen te zijn mishandeld. Daarop heeft de politie de twee vermoedelijke daders die nog in de buurt waren aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige jongens uit Emmen. De politie onderzoekt de zaak. (08-163090)

ROLDE In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 17-jarige jongen uit Assen en een 20-jarige jongen uit Rolde aangehouden in de Hoofdstraat. De jongens riepen beledigende leuzen en brachten de Hitlergroet. Zij hebben hiervoor een bekeuring ontvangen. De 17-jarige jongen uit Assen is diezelfde nacht nogmaals aangehouden. De jongen wordt er van verdacht een 17-jarige jongen uit Rolde te hebben mishandeld. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau. (08-163134 / 08-163120)

ROLDE - In de Hoofdstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Assen aangehouden. Hij bevond zich in een groep jongeren die joelden en schreeuwden tegen politieagenten, die daardoor in hun werk belemmerd werden. De agenten hadden de groep meerdere malen gesommeerd afstand te houden. De groep gaf hier geen gehoor aan waardoor de inzet van een politiehond onvermijdelijk was. De 16-jarige jongen werd vervolgens door de politiehond in zijn kuit gebeten. Hij is aangehouden en meegenomen naar heb bureau. (08-163127)

ROLDE In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van een mishandeling aan de Asserstraat. Ter plaatste bleek een 16-jarige jongen uit Assen met een fietsketting te zijn geslagen. Na een korte zoekactie werd een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden. De jongen fietste op een fiets waarvan de ketting was afgelopen. Tevens bleek bij de aanhouding dat de handen van de jongen onder het kettingvet zaten. De jongen is meegenomen naar het bureau voor verhoor. (08-163121)

MEPPEL In de vroege zondagochtend is een 17-jarige jongen uit Meppel op het Prinsenplein aangehouden. De jongen had zich eerder die nacht vervelend gedragen bij een discotheek aan het Prinsenplein. De jongen was hierop gevorderd van het Prinsenplein te gaan. Toen de politie later die nacht weer een melding kreeg dat de jongen vervelend gedrag vertoonde bij de discotheek gingen zij wederom ter plaatse. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij kreeg een bekeuring voor het niet voldoen aan een bevel of bevordering. (08-163123)

Oplettende burger helpt vandalen te achterhalen

MEPPEL Zondagmorgen meldde een oplettende burger dat hij een aantal jongeren op heterdaad had betrapt bij het vernielen van een auto aan de Woldstraat. Ter plaatste kon de politie een 21-jarige jongen uit Ruinen aanhouden. Hij heeft een bekeuring van 250 euro ontvangen voor zijn vernielingsdaad. (08-163137)

Politie assisteert bij branden

KLAZIENAVEEN Zaterdagavond kreeg de politie een melding van een brand aan de Van Echtenstraat. Ter plaatse bleek er een behoorlijke rookontwikkeling te komen vanuit een meubelmakerij. Er waren op dat tijdstip geen personen in de zaak. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt de zaak. (08-163107)

COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van een brand aan de Bellweg. Ter plaatse bleek dat het om een uitslaande brand in een woonboot ging. De boot is volledig verloren gegaan. Er zijn geen gewonden gevallen, de woonboot was helemaal leeg en onbewoond. De oorzaak van de brand is onbekend. (08-163132)

Trek in shoarma nekt alcomobilist

HOOGEVEEN Zaterdagnacht zagen agenten een auto over Het Haagje rijden en wilden de bestuurder controleren. Toen de politieauto werd gekeerd ging de bestuurder er met hoge snelheid van tussen. Op het stopteken reageerde hij niet. Bij de achtervolging, waarbij met hoge snelheid door de verzetsbuurt is gereden, raakte de auto uit het zicht. Meteen daarna troffen de agenten de auto, zonder bestuurder, aan op Het Haagje. Van de bestuurder geen spoor. De politieautos verdwenen vervolgens en één van de agenten bleef in de buurt van de auto. Even daarna kwam de bestuurder, een 29-jarige man uit Hoogeveen, terug bij zijn auto om zijn broodje shoarma op te halen. Daarbij werd hij aangehouden door de achtergebleven agent. Aan het bureau bleek bij de blaastest dat hij teveel had gedronken, 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt daarnaast een proces-verbaal wegens het niet voldoen aan het stopteken en voor gevaarlijk rijgedrag tijdens de achtervolging. (08-163139)

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Zaterdagavond reed een 41-jarige man uit Hoogeveen op een bromfiets dor de Kortewijkstraat. Hij had flink gedronken en geen rijbewijs. Uit de blaastest kwam een promillage van 2,24. (08-163044)

Zaterdagnacht reed een 34-jarige man uit Leek over de Van Goghlaan in zijn auto terwijl hij had gedronken. Uitslag 0,98 promille. (08-163056)

PEIZE Zaterdagnacht zagen agenten twee scooters rijden op de Roderweg. Een van hen reed op de rijbaan in plaats van het fietspad en beide werden aan de kant gezet. De twee 17-jarige jongens uit Peize hadden beide gedronken. De een kwam uit op 0,51, de ander op 0,58 promille. Beide kregen een proces-verbaal.

ASSEN Zaterdagnacht reed een 20-jarige man uit Vroomshoop met zijn auto in een slootje naast de TT-Tunnelweg. Oorzaak:drank. Bij de blaastest bleek een promillage van 1,2. Omdat hij in de categorie beginnende bestuurders valt, is hij zijn rijbewijs nu kwijt. (08-163083)

HAVELTE Zaterdagnacht raakte een 21-jarige man uit Steenwijk zijn rijbewijs kwijt. Hij reed, aldus de rapportage, als een dwaas door de straten van Havelte en werd aan de kant gezet. Daar bleek dat deze beginnend bestuurder had gedronken, promillage 0,82. (08-163064)

RODEN Zaterdagnacht reed een 29-jarige man uit Putten met zijn auto op de Heerestraat op de linkerweghelft een politieauto tegemoet. Toen hij even later op het Julianaplein bijna rechtdoor ging werd hij aan de kant gezet. Bij de blaastest die volgde scoorde hij 1,57 promille, wat hem zijn rijbewijs kostte. Daarbij kwam nog dat zijn auto niet was verzekerd en deze is in beslag genomen. (08-163085)

Politie onderzoekt autodiefstal

MEPPEL Zaterdag meldde een 82-jarige man uit Meppel dat zijn auto was gestolen. Dat is in de afgelopen dagen gebeurd. De auto, een rode Honda Civic, stond op een invalidenparkeerplaats aan de Prins Hendrikkade. De politie onderzoekt deze diefstal. (08-162973)

Politie onderzoekt woninginbraak

EMMEN Zaterdagnacht kwam een 24-jarige man uit Emmen er bij thuiskomst achter dat in zijn huis aan de Spehornerbrink was ingebroken. De deur was opengebroken en uit de woning verdwenen twee computers. De aangifte is opgenomen en de politie doet verder onderzoek. (08-163122)

Vissers bekeurd

NIEUW WEERDINGE Zondagavond is op de Meijersmarke en het Westerdiep OZ gecontroleerd op naleving van de Visserijwet. Van de zeven gecontroleerde vissers bleek een Duitse visser met meer dan twee hengels te vissen. De man ontving hiervoor een boete van 200 euro. Een vrouw bleek die avond te vissen zonder vispas. Zij ontving hiervoor een boete van 90 euro. (08-163041)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe op telefoon 0592 451280. (graag na 13.00 uur)