Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Snor- en bromfietsers onder invloed van alcohol           |
De politie heeft in het weekend van zaterdag op zondag 17 augustus een aantal snor- en bromfietsers aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

In de nacht van zaterdag op zondag 17 augustus werd omstreeks 00:15 uur twee jongens uit Ermelo aangehouden op de Voorthuizerstraat in Putten. Zij reden op een bromfiets zonder kentekenplaat en konden zich niet identificeren. De bestuurder, een 22-jarige, bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een promillage uit van 0,42. De jongens kregen een boete opgelegd.

Een 18-jarige jongen uit Wezep werd omstreeks 00:25 uur op de Achterstraat in Hattem gecontroleerd. Hij reed op zijn snorfiets zonder verlichting en bleek onder invloed van alcohol. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1,22. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Een 24-jarige snorfietser uit Heerde reed de Kamperzijweg in Heerde en werd omstreeks 02:00 uur gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een promillage uit van 1,05. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Op de Heerderweg in Epe werd omstreeks 04:25 uur een 21-jarige vrouw uit Epe op haar snorfiets aangehouden. De vrouw bleek onder invloed van alcohol waarop zij werd meegenomen naar het bureau. Zij blies een promillage van 0,82. De vrouw is een beginnend bestuurder waardoor haar rijbewijs werd ingevorderd.

|     |Putten/  Emst - Automobilisten onder invloed alcohol      |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 augustus twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 02:50 uur werd een 24-jarige man uit Putten gecontroleerd op de Oude Rijksweg in Putten. De man bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 1,18. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Op de Woesterbergweg in Emst werd omstreeks 03:20 uur een 25-jarige vrouw uit Epe gecontroleerd. Zij bleek onder invloed van alcohol waarop zij werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een promillage uit van 0,25. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

|     |Elburg - Motorrijder overleden na eenzijdig ongeval       |
Een 53-jarige man uit Oldebroek is zaterdagavond 16 augustus overleden nadat hij met zijn motor tegen een boom was gekomen op de Oostelijke Rondweg in Elburg.

Omstreeks 18:40 uur reed de man over de Oostelijke Rondweg en schoot door nog onbekende oorzaak in een bocht naar rechts, rechtdoor. Hier kwam hij tegen een boom aan. De man is ter plekke overleden. Zijn motor kwam in de sloot terecht en werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.

|     |Nunspeet - Schuur in vlammen op                           |
In de nacht van zaterdag op zondag 17 augustus ontstond er brand in een schuur aan de Elburgerweg in Nunspeet.

Omstreeks 03:40 uur kreeg de politie de melding binnen van een brand in een schuur aan de Elburgerweg. Voorbijgangers schoten te hulp om te redden wat er te redden viel. Omstreeks 04:00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

EINDE BERICHTEN




---- --