Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 17-08-2008

Verdachte meldt zich vrijwillig op politiebureau

UTRECHT In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus meldde een man zich vrijwillig op het bureau Utrecht centrum, omdat hij tijdens zijn cocaïne rush een woninginbraak had gepleegd.

De man kwam omstreeks 02.50 uur op het politiebureau en vertelde dat hij in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 augustus een woninginbraak had gepleegd op de Twijnstraat. De agent zag dat er die nacht op de Twijnstraat een steen door de ruit van een woning was gegooid en vervolgens een tas was weggenomen. Ook verklaarde de verdachte, een 32-jarige man uit Utrecht, dat hij later nog wat andere zaken wilde bekennen om zo weer schoon te zijn. De man is aangehouden en hij werd ingesloten. Tijdens het verhoor verklaarde hij dat hij ook twee fietsen, die niet van hem waren, had verkocht voor 20 euro.

Openbare dronkenschap en belediging

UTRECHT - Op vrijdagavond 15 augustus heeft de politie een man aangehouden op de Aalbersestraat die onder invloed was van alcohol en agenten beledigde.

Omstreeks 23.15 uur kregen agenten de melding om naar de Aalbersestraat te gaan. Hier zou een dronken man pogingen doen om in zijn auto te stappen. Ter plekke troffen de agenten de verdachte, een 35-jarige man uit Nieuwegein, aan. Het bestuurdersportier stond open en de man lag op zijn buik over dwars op de voorstoelen te slapen. Hij was compleet van de wereld door de alcohol. Agenten vroegen hem uit te stappen, waarna hij omviel en op het gras tussen de Aalbersestraat en de Kardinaal de Jongweg ging liggen. Ook moest hij overgeven. Op een gegeven moment probeerde hij op te staan en maakte een slaande beweging richting een agent. Hierop werd de man aangehouden, geboeid en overgebracht naar het politiebureau. De auto werd weggesleept. De man kreeg proces-verbaal voor openbaren dronkenschap en belediging.

Heling

UTRECHT - Op de Kruisweg heeft de politie vrijdagmiddag 15 augustus een man aangehouden die verdacht wordt van heling en nog een boete had openstaan.

Agenten zagen op de Kruisweg een man fietsen op een fiets waarvan de sleutel niet meer in het slot stak. Hierop werd de verdachte, een 38-jarige man uit Utrecht, en de fiets gecontroleerd. Beiden bleken gesignaleerd te staan. De fiets bleek op 1 juli te zijn weggenomen op de Gloriantdreef en de man had nog een boete openstaan van 240 euro.

Harddrugs

UTRECHT Op de Tolsteegsingel hebben agenten in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus twee verdachten aangehouden die in het bezit waren van harddrugs.

Agenten zagen omstreeks 03.45 uur een automobilist rijden die zich niet hield aan de verplichte rijrichting vanaf het Ledig Erf in de richting van de Tolsteegsingel. Hierop werd de bestuurder staande gehouden en tevens een alcoholtest gedaan. De ademanalyse wees een uitslag van 320 ug/l uit. Nadat de bestuurder, een 22-jarige man uit Vianen, werd aangehouden, gaf hij iets aan de bijrijder. Hierop werd de bijrijder, een 26-jarige man uit Vianen, door de agenten gecontroleerd. Hij bleek in het bezit te zijn van zeven ponypacks (wikkels) met harddrugs. Ook hij werd aangehouden en de drugs werden in beslaggenomen.

Belediging

UTRECHT In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 augustus werden drie mannen aangehouden op de Stationstraverse voor belediging, vernieling en hinderlijk gedrag.

Omstreeks 02.30 uur kregen agenten de melding om naar de Stationstraverse te gaan. Hier zouden drie beveiligingsmedewerkers aan het vechten zijn met een jongen. Ter plekke zagen agenten drie beveiligingsmedewerkers. Eén van de beveiligingsmedewerkers had een jongen vast en een andere jongen probeerde hem los te krijgen. De beveiligingsmedewerker gaf aan dat beide jongens aangehouden moesten worden. Een groep van tien omstanders liepen op en neer en bemoeiden zich mondeling met de aanhouding. De commotie was ontstaan doordat een 20-jarige man uit Houten door beveiligingspersoneel werd aangesproken op zijn gedrag. Hij trapte o.a. tegen vuilnisbakken. Agenten hielden hem aan. Een 17-jarige jongen uit Houten werd door de beveiligingsmedewerker aangehouden voor belediging en wildplassen en een 18-jarige Houtenaar werd aangehouden wegens hinderlijk gedrag. Hij belemmerde namelijk de hiervoor genoemde aanhouding. De moeder van de 17-jarige jongen werd in kennis gesteld.

Tasjesroof

UTRECHT Op de Saffierlaan is vrijdagavond een fietser beroofd van haar tas.

Omstreeks 17.35 uur fietste een 75-jarige vrouw uit Utrecht op de Saffierlaan ter hoogte van het verzorgingshuis. Een jongen passeerde haar waarna hij de tas van de vrouw uit het mandje voorop haar fiets pakte. Echter de tas zat vast aan het stuur. Doordat de jongen erg hard trok, braken de hengsels van de tas en kwam de vrouw ten val. Een ambulance was gelukkig niet nodig. Het signalement van de jongen is: 15 jaar oud, 1.60 meter lang, licht getinte huidskleur, kort krullend haar, droeg een rood shirt en een lange broek. Heeft u iets gezien, belt u dan met de politie van district Utrecht zuid, tel. 0900-8844.

Bedreiging met wapen

UTRECHT Op de Damstraat werden in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus twee mensen van een horecagelegenheid bedreigd met een wapen door een man die nog graag de horecagelegenheid binnen wilde.

De verdachte, een 33-jarige Utrechter, wilde omstreeks 05.30 uur de horecagelegenheid binnen, maar kreeg hier van het personeel geen toestemming meer voor omdat ze inmiddels gesloten waren. Hierop bedreigde de man de twee personeelsleden met een wapen en mishandelde hij één van hen. De verdachte vertrok vervolgens. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht. Naar aanleiding van de bedreiging en de mishandeling is de verdachte in overleg met justitie op zaterdag 16 augustus in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in ingesloten voor verhoor. Het wapen werd niet aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

UTRECHT Op de Boothstraat botste vrijdagavond een bromfietser met hoge snelheid tegen een fiets die daar geparkeerd stond. De snorfietser had te diep in het glaasje gekeken.

Omstreeks 23.30 uur zag een parkeercontroleur van de gemeente Utrecht op het Janskerkhof ter hoogte van de Boothstraat een snorfiets met hoge snelheid rijden. De bestuurder wilde de Boothstraat inrijden, maar kwam ten val en raakte een fiets. De bestuurder, een 28-jarige Utrechter, probeerde de snorfiets weer te starten, maar dat lukte niet. Toen agenten ter plekke waren, roken zij dat de adem van de man naar alcoholhoudende drank riekte. Agenten onderwierpen hem aan een blaastest. De verdachte blies een F, waarna hij werd aangehouden en meegenomen werd naar het politiebureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 765 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Geen rijbewijs

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond drie mannen aangehouden respectievelijk voor het rijden zonder geldig rijbewijs, belediging en belemmering.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 19.00 uur een voor hen bekende persoon in een auto rijden ter hoogte van de Omloop. Het was hen bekend dat de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Hierop keerden de agenten hun auto om achter het voertuig aan te rijden. De automobilist ging er met hoge snelheid vandoor, waarna ze de auto uit het zicht verloren ter hoogte van de Hogelanden Westzijde. Na een zoektocht zagen agenten het voertuig wederom rijden op de Nigerdreef. Even later stond de auto geparkeerd op de stoep ter hoogte van een garagebedrijf. Agenten stapten uit hun auto, waarna gelijk een groepje van zon vijf personen de richting van de agenten op kwam lopen. De bestuurder, een 20-jarige Utrechter, die deel uitmaakte van deze groep, werd medegedeeld dat hij een bekeuring kreeg en dat zijn voertuig in beslag werd genomen. Het groepje werd verzocht op afstand te blijven, zodat de agenten hun werk goed konden uitvoeren. In eerste instantie werd hieraan gehoor gegeven. Echter even later vond een 20-jarige Utrechter het nodig om twee agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden. Een 21-jarige Utrechter probeerde deze aanhouding te belemmeren, waarna ook hij in de boeien werd geslagen. De overige mensen werden door agenten op afstand gehouden.