013 Tilburg



* zo 17 aug

Beginnende band? Stel jezelf dan voor op 3VOOR12/Tilburg! door Tjeerd van Erve
Als beginnende band wil je jezelf natuurlijk zo snel mogelijk en op zoveel mogelijk platformen presenteren aan zoveel mogelijk mensen. Voor bands in de regio Tilburg is daar nu, naast de gebruikelijke Hyves, MySpace, LastFM of Flickr, een mogelijkheid bijgekomen. Sinds een week is het mogelijk om een
kennismakingsinterview in te vullen op de site van 3VOOR12/Tilburg.

De lokale afdeling wil op deze wijze nog meer een platform voor de regionale muziek worden. Bands kunnen zich op deze wijze op de 3VOOR12/Tilburg site presenteren, zonder dat zij afhankelijk zijn van een van de lokale reporters of Dokter Demo. Hoofdredacteur Jesper Davits: "In feite is het een driezijdig snijdend mes. Vooropgesteld kan de band zich bekend maken aan een breder publiek. Daarnaast hebben wij meteen een interview met de band en krijgen wij de lokale scene beter in beeld."

Het principe is eigenlijk vrij simpel. De beginnende band gaat naar de website van 3VOOR12/Tilburg waar zij een formulier kan downloaden met daarop tien standaard vragen. Die beantwoordt de band naar eer en geweten en stuurt het formulier met antwoorden terug naar de redactie. Uiteraard zijn er wel enkele voorwaarden, zo moet de band eigen werk spelen en uit de regio komen.

Dat het een formule is dat aanslaat blijkt wel. Na een week hebben al twee bands het formulier ingevuld en staan zij online. Daarnaast hebben Roxxity en B-Stage het initiatief meteen opgepikt en een banner op de site geplaatst. Het doel is duidelijk om nog meer een platform voor Tilburgs ongekend, maar onbekend talent te worden.