Persberichten Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht, 17-08-2008

Winkeldiefstal

ZEIST Op vrijdagmiddag 15 augustus bleek een vrouw bij vier winkels proletarisch te hebben gewinkeld.

Rond 13.20 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Slotlaan dat een vrouw een shirt pakte en die in haar tas stopte. De medewerkster liep naar haar toe en vroeg of zij in de tas mocht kijken. De vrouw weigerde dat en liep de winkel uit. Een vrouwelijke getuige zag dit gebeuren en fietste achter de dievegge aan.

De medewerkster belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Daarbij zagen zij de verdachte op de Choisyweg lopen met daarachter de getuige die haar was gevolgd. De verdachte, een 46-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede, werd daarop aangehouden. Zij bleek niet alleen kleding bij de winkel aan de Slotlaan, maar bij nog drie andere winkels te hebben gestolen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

ZEIST Twee jongens werden in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 augustus mishandeld door een man. De verdachte werd aangehouden.

Rond 02.50 uur bevond een 16-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg zich in een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat. Daar kreeg hij in de buurt van de garderobe woorden met een groepje jongelui omdat hij één van hen zou hebben geduwd. Daarop werd de jongen door een medewerker van de gelegenheid uit de zaak gezet.

Op straat wachtte de Driebergenaar op zijn vrienden. Vervolgens kwam een jongen naar hem toelopen en die zocht kennelijk ruzie. Door omstanders werden de twee uit elkaar gehaald. Toen de Driebergenaar echter iets verderop liep, gaf dezelfde jongen hem een klap op zijn gezicht. Daarbij liep het slachtoffer een bloedneus op. Dezelfde verdachte gaf een vriend van de Driebergenaar, een 15-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg, twee kopstoten.

De politie kreeg de melding van een vechtpartij op de 2e Dorpsstraat. Aan de hand van het signalement van de verdachte keken agenten op de camerabeelden. Daarbij zagen zij de verdachte lopen. Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Zeist, in de omgeving aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De beide jongens uit Driebergen-Rijsenburg deden aangifte van mishandeling.

Inbreker sluit zich in

ZEIST Op zaterdag 16 augustus wist een inbreker wel hoe hij moest inbreken, maar niet hoe hij moest uitbreken.

Rond 19.30 uur brak een 39-jarige man uit Zeist bij een bedrijf aan de Driebergseweg in door een raam te vernielen. Hij drong het pand binnen en ging op onderzoek uit. Daarbij liep hij een ruimte binnen, waarna de deur achter hem dichtviel en het alarm afging. Het lukte de inbreker niet de deur weer open te krijgen.

Een beveiliger kwam naar het pand en zag de opgesloten verdachte staan. De politie werd gewaarschuwd. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de verdachte aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.