Politie houdt dronken bestuurder aan na dooorrijden bij een aanrijding

Hapert/Eersel, 17-08-2008 o De politie heeft zaterdagavond om 21.00 uur een 44-jarige man uit Arendonk (België) aangehouden op de N284 in Hapert.

Een agente reed in haar vrije tijd en in haar privé-auto over de Dalemsedijk in Eersel. Daar kwam een auto haar tegemoet gereden die hevig rookte bij het linkerachtewiel. De agente is achter de auto aangereden om de bestuurder te waarschuwen. Daarbij zag ze dat de achterruit van de auto verdwenen was en dat er flinke schade aan de achterzijde zat.

Hoge snelheid

De auto reed met hoge snelheid verder. Daarop heeft de agente de meldkamer van de politie ingelicht en is de wagen op veilige afstand blijven volgen. Die bleef met hoge snelheid rijden en verloor onderweg diverse onderdelen. Een aantal fietsers werd de weg afgesneden. Op een gegeven moment is de agente de wagen uit het oog verloren.

Signalement

Met het door haar opgegeven signalement werd de wagen wat later echter aangetroffen op de Lindenstraat in Hapert. De bestuurder was verdwenen maar hij kon even later worden aangehouden op de N284. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding Eersel

Daar bleek de bestuurder eerder op de dag betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de Nieuwstraat in Eersel. Daarbij ontstond alleen materiële schade. De man had ook teveel gedronken. Op het bureau bleek bij een ademanalyse een promillage van bijna 2,0. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.