Politie Gelderland-Zuid

Alerte getuige meldt vernielingen

Acht jongeren aangehouden

Wijchen, 17-08-2008 o Zaterdagnacht rond 04.45 uur belde een oplettende getuige de politie dat op het Stationsplein een groep jongeren vernielingen aan het plegen zouden zijn. Meerdere eenheden gingen erheen, de meldkamer bleef intussen contact houden met de melder. Acht aanhoudingen waren het gevolg.

De groep jongeren zou diverse zaken vernield hebben. Eén van hen zou er via het spoor vandoor zijn gegaan, de anderen trof de politie aan op een bankje. Zij werden op basis van de doorgegeven signalementen aangehouden. De weggerende jongen werd door een andere politie-eenheid die was gaan zoeken, aangetroffen en aangehouden. Het gaat om jongeren in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar, daaronder twee meisjes. Ze zijn afkomstig uit Wijchen en Eindhoven.

Ter plaatse deden agenten onderzoek naar de vernielingen. Onder meer bleken een 10-tal fietsen, enkele prullenbakken en twee markeringsborden vernield. Diverse spullen zouden op het dak van het stationsgebouw zijn gegooid. Ook werd met palen en betonblokken gesleept.

De gemeente en NS worden op de hoogte gesteld van deze zaak voor het doen van aangifte. De aangehouden verdachten zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht waar zij zijn ingesloten. Het onderzoek moet meer duidelijkheid geven over ieders mate van betrokkenheid.

Andere getuigen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht om contact op te nemen met politieteam Wijchen op telefoon 0900-8844. (08)

Laatst gewijzigd 17-08-2008 13:22 | © Regio Gelderland-Zuid |