Politie Haaglanden

persberichten 17 augustus

Haaglanden, 17-08-2008

Dronken bestuurder sluit vrouw op in auto
Den Haag Een 37-jarige s-Gravenzander die werd aangehouden voor rijden onder invloed, sloot zaterdagmorgen 16 augustus omstreeks 04.15 uur zijn vrouwelijke bijrijder op in zijn auto. Agenten zagen de man slingerend over de Erasmusweg rijden en hielden hem aan. Daarop stapte hij uit de auto, sloot deze af en wilde de vrouw kennelijk in zijn auto achterlaten. Omdat de man weigerde de vrouw uit zijn auto te bevrijden of zijn sleutels af te geven, hebben de agenten de sleutels van hem afgepakt en de vrouw uit de auto gehaald. Zij heeft een taxi gebeld. De agenten brachten de zeer recalcitrante verdachte naar het bureau. Daar blies hij 740 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod. De man trok zich daar echter weinig van aan, want enkele uren later, omstreeks 06.10 uur, werd hij wederom rijdend in zijn auto aangetroffen. De man werd opnieuw aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Dit keer ook voor rijden zonder rijbewijs. Ook nadat hij de tweede keer was aangehouden, leek de man van plan opnieuw in zijn auto te gaan rijden. Agenten zagen de man naar zijn auto lopen en plaats nemen op de bestuurdersstoel. Om te voorkomen dat de man opnieuw de fout in zou gaan, vorderden de agenten dat hij zijn sleutels aan hen overdroeg. Toen de man dit herhaaldelijk weigerde, werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Geweldpleger aangehouden
Den Haag Een 27-jarige Hagenaar werd vrijdagavond aangehouden nadat hij zijn 26-jarige echtgenote had mishandeld. De vrouw deed aangifte tegen haar partner. De man werd op het bureau voorgeleid en bekend de mishandeling. De vrouw en het 8-jarige zoontje van het paar werden opgevangen.
Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Wie niet weg is
Den Haag Dankzij een melding van een oplettende getuige, hielden agenten zaterdagmorgen omstreeks 00.30 uur drie woninginbrekers aan. De getuige zag inbrekers in een woning aan de Vogeltuinen en belde direct de politie. Ter plaatse gesnelde agenten vatten post aan de voor- en tuinzijde van de woning. In een tuin aan de Oude Haagweg hoorden zij gestommel. Plotseling kwamen twee handen en een zeer verbaasd hoofd boven de stenen omheining uit. Agenten klommen over de muur en hielden de twee mannen in de tuin aan. In een tuin verderop werd nog een derde mogelijke verdachte aangetroffen en aangehouden. Alle verdachten bleken flinke geldbedragen op zak te hebben. De drie, Hagenaars van 20 en 24 en een 25-jarige Rotterdammer, werden naar het bureau vervoerd. De politie onderzoekt de zaak.

Mannen aangehouden met gestolen motor
Den Haag Surveillerende agenten zagen zaterdagmorgen omstreeks 05.21 uur twee mannen zonder helm op een motor met omgebogen kentekenplaten de Dierenselaan op rijden. De agenten besloten de twee te volgen, maar toen het tweetal dat in de gaten kreeg, gingen zij er met grote snelheid vandoor. Na een achtervolging kwam de motor met een klap tot stilstand op de Kortenhoefsestraat. De bijrijder wist aanvankelijk te vluchten maar werd in de omgeving aangetroffen. Beide Hagenaars (24 en 25 jaar) werden aangehouden en ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De 24-jarige had een gebroken botje in zijn hand en moest een nacht ter observatie blijven. Het letsel van de 25-jarige leek mee te vallen. De motor was op 9 augustus gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken bromfietser aangehouden
Den Haag Een 38-jarige Haagse bromfietser werd zondagmorgen 17 augustus aangehouden nadat hij met teveel drank op op zijn bromfiets reed. Surveillerende agenten zagen de man, met een 42-jarige Haagse achterop, rijden op de Van de Vennestraat. De man bleek teveel te hebben gedronken en blies 710 ugl. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal. Tevens stond hij nog gesignaleerd voor een bedrag van 1028 euro of 10 dagen gevangenisstraf. De man koos ervoor om de 10 dagen uit te zitten en werd ingesloten.

Iedereen de BOB
Den haag Politie Haaglanden hield vrijdagavond en zaterdagmorgen alcoholcontroles op de Mauritskade en de Hogewal. Vrijdagavond 15 augustus werden tussen 19.00 uur en 21.30 uur op de Mauritskade in totaal 77 bestuurders gecontroleerd. Op de Hooikade moesten zaterdagmorgen tussen 06.45 uur en 07.40 uur 125 bestuurders een blaastest doen. Niemand had teveel gedronken. Politie Haaglanden is bijzonder tevreden met dit resultaat.

Jullie hebben mijn tanden eruit geslagen
Den Haag Een 48-jarige Hagenaar die zaterdagmiddag 16 augustus werd aangehouden voor bedreiging, beschuldigde de agenten er vervolgens van zijn tanden uit zijn mond te hebben geslagen. De politie kreeg een melding van een man die met een wijnfles het winkelend publiek in de Vlamingstraat bedreigde. Op de Wagenstraat hielden agenten een man staande die voldeed aan het opgegeven signalement. Nadat de man was aangehouden, spuugde hij zijn kunstgebit op straat en riep dat de agenten zijn tanden uit zijn mond hadden geslagen. Op weg naar en op het bureau heeft de man de agenten uitgescholden en bedreigd. Tegen de Hagenaar word proces-verbaal opgemaakt.

Meisje scheldt weer agenten uit
Delft Een 19-jarig meisje uit de Lier werd zondagmorgen 02.35 uur aangehouden toen zij op de Burgwal passerende agenten uitschold. De surveillerende agenten reden op de Burgwal voorbij het uitgaanspubliek toen het meisje hen met luide stem uitschold. Aangezien de ramen van de auto open stonden, was zij luid en duidelijk te verstaan. De agenten hielden haar aan en op weg naar het bureau vertelde zij onlangs een nare ervaring met de politie te hebben gehad. Dit bleek te kloppen: het meisje had op 8 augustus op de Pinksterbloem in Naaldwijk een agente uitgescholden en in haar buik geschopt. Tegen het meisje wordt wederom proces-verbaal opgemaakt. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren met een derde wordt verhoogd.

Met drank en zonder rijbewijs
Delft Een 37-jarige Delftenaar werd zondagmorgen 17 augustus omstreeks
01.20 uur aangehouden omdat hij met drank op en zonder rijbewijs in een auto reed op de Griegstraat. De man blies op het politiebureau 715 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Jongen probeert ruzie te sussen en krijgt zelf klappen Delft Een 26-jarige Maaslander kreeg zondagmorgen 17 augustus zelf klappen toen hij een ruzie probeerde te sussen. Omstreeks 05.30 uur kreeg een 46-jarige Delftenaar het op het Vrouwenregt aan de stok met de Maaslander en een groepje van zijn vrienden. Toen de Maaslander probeerde escalatie te voorkomen, kreeg hij van de Delftenaar een hard klap in het gezicht. De jongen viel op de grond, was even buiten westen en bleek een snee in zijn bovenlip te hebben. Op aanwijzing van de getuigen werd de Delftenaar aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De jongen is voor behandeling van de snee naar het ziekenhuis gegaan.

Dubbele pech
Voorburg Politieagenten controleerden 16 augustus om 11.55 uur op de Nicolaas Beetslaanneen automobilist die geen autogordel droeg. Bij die controle bleek dat de 25-jarige man uit Almere nog een boete van 480 euro open had staan en dat hij reed met een ongeldig rijbewijs. De boete betaalde de onfortuinlijke automobilist direct, met een proces verbaal op zak kon hij verder.

Teveel op
Wassenaar Politieagenten controleerden zaterdag 16 augustus om 03.15 uur op de Deylerweg een bestuurder van een bromfiets. De 24-jarige man uit Leiden bleek te rijden onder invloed en moest blazen. Hij blies aan het bureau 475 ugl. De Leidenaar ging met een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal naar huis. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Met twee beeldschermen opgepakt
Rijswijk Een 36-jarige man uit Rijswijk werd kort nadat hij zondag 17 augustus had ingebroken in een bedrijf aan de Lange Kleiweg worden aangehouden. Politieagenten kregen een melding van een inbraak op de Lange Kleiweg en troffen in de omgeving om 00.25 uur de Rijswijker aan met twee beeldschermen onder zijn armen. In een pand aan de Lange Kleiweg was een ruit verbroken. De aangehouden man bleek al eerder met de politie in aanraking te zijn geweest. Hij zit vast voor verhoor. De politie onderzoekt de inbraak.

Glaasje op
Rijswijk - Een 45-jarige automobilist uit Rotterdam moest mee naar het politiebureau omdat hij 16 augustus om 01.55 uur reed onder invloed. De Rotterdammer blies 465 ugl. Omdat de Rotterdammer al eerder was opgepakt terwijl hij reed onder invloed kon hij zijn rijbewijs direct inleveren.
Een 24-jarige automobilist uit Rijwijk moest 17 augustus om 02.40 uur blazen toen politieagenten haar controleerden op de DR. H. Colijnlaan. Zij blies 350 ugl. Met een tijdelijk rijverbod op zak kon zij naar huis. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Nog heel veel te betalen
Monster Zonder helm rijden op een bromfiets was de aanleiding om 15 augustus om 19.20 uur een 31-jarige bestuurder uit Naaldwijk te controleren. De Naaldwijker reed onder invloed en moest blazen. Hij blies 380 ugl. Ook bleek hij nog 2458 euro aan boetes en veertig dagen gevangenisstraf te hebben openstaan. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Olie op de weg
Den Hoorn - De Woudseweg is 16 augustus is aan het begin van de avond geruime tijd afgesloten geweest omdat er olie op het wegdek lag. Een 58-jarige motorrijder uit Delft kwam ten val, hij liep geen verwondingen op. De olie is mogelijk afkomstig van een kraan. Ecoloss heeft in de loop van de avond het wegdek gereinigd waarna het verkeer weer doorgang kreeg.

Aanvaring op de Vaart
s-Gravenzande Bij een aanvaring op de Vaart raakten 16 augustus om 04.05 uur twee mannen gewond. Een boot met daarop zes opvarenden botste waarschijnlijk met hoge snelheid tegen een betonnen blok in het water. Alle opvarenden sloegen overboord, maar konden op eigen kracht de kant bereiken. Een 25-jarige man uit Monster is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht, een 31-jarige man uit Honselersdijk liep een hoofdwond op. Ook hij is naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Paard op hol
Pijnacker - Politieagenten zagen 16 augustus om 12.30 uur op de Vlielandseweg een meisje lopen met een paard. Plotseling steigerde het paard waardoor het meisje viel. Het paard sloeg op hol en rende richting de Klapwijkseweg. Eén van de agenten ontfermde zich over het gevallen meisje, de andere agent kon met een hulpvaardige man uit Pijnacker het paard vangen en terug brengen naar de manege aan de Monnikenweg. Het 15-jarige meisje uit Pijnacker liep een paar schaafwonden op.

Toch gaan rijden
Pijnacker Een 22-jarige automobiliste uit Nootdorp reed 17 augustus om
01.00 uur op de Noordweg toen politieagenten haar tijdens een alcoholcontrole lieten blazen. Zij bleek te rijden onder invloed en blies 105 ugl. Aangezien de Nootdorpse een beginnend bestuurder is geldt een strengere regelgeving, de limiet ligt op 88 ugl (= 0,2 promille). Met een proces-verbaal en een rijverbod op zak ging zij naar huis. Later in de nacht zagen agenten dezelfde vrouw met gedoofde verlichting rijden op de Oudeweg. De Nootdorpse werd opnieuw aangehouden en kreeg ook nog een proces verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod.

14 jarige vindt fiets
Zoetermeer Politieagenten zagen 15 augustus om 23.55 uur een jongen bij de fietsenstalling op de Denemarkenlaan weglopen met een fiets. Toen de 14-jarige jongen uit Zoetermeer de agenten zag bracht hij de fiets terug naar de fietsenstalling en zette de fiets daar neer. De jongen verklaarde toen de agenten hem vroegen van wie de fiets was dat hij deze gevonden had. De fiets had een open slot. De jongen had een zogenaamde moedersleutel bij zich. De Zoetermeerder moet zich, na overleg met Justitie, op 14 november verantwoorden voor de kinderrechter. De moeder heeft haar jonge zoon opgehaald aan het politiebureau.

Fietsendieven opgepakt
Zoetermeer - Een oplettende getuige zag 17 augustus om 03.00 uur twee mannen fietsen stelen vanaf de fietsenstalling op de Plaats. Door een goed signalement konden politieagenten even later twee mannen aanhouden. De melder maakte fotos van de diefstal waardoor even later ook de gestolen fietsen werden terug gevonden. De twee mannen (20 een 22 jaar), beiden uit Den Haag zitten nog vast. De eigenaren van de gestolen fietsen hebben zich gemeld aan het politiebureau, zij konden hun fietsen weer mee naar huis nemen.

Aanrijding veroorzaakt tweede aanrijding
Zoetermeer Door een kop-staartaanrijding op de Wattstraat vond vrijdagavond 15 augustus omstreeks 23.10 uur op de kruising van de Wattstraat met de Franklinstraat direct een tweede aanrijding plaats. Een 32-jarige Hagenaar stond op de Wattstraat met zijn auto voor het rode verkeerslicht te wachten om linksaf de Franklinstraat op te rijden toen hij van achteren werd aangereden door een 19-jarige Rotterdammer. Door de klap, schoot de auto van de Hagenaar rechtdoor de kruising op. Een 24-jarige Zoetermeerse kon de auto niet meer ontwijken en reed er tegenaan. Door de botsingen klaagde de Zoetermeerse over pijn in de nek en rug en liep de 18-jarige Leidschendamse passagier van de Rotterdammer letsel aan heet gezicht op. De politie onderzoekt de zaak.