Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 en 17 augustus 2008

Rosita de Vries: 053-4555588

Drie bestuurders zijn rijbewijs kwijt

Vroomshoop, Goor en Haaksbergen

In de nacht van vrijdag op zaterdag 16 augustus hebben twee bestuurders hun rijbewijs in moeten leveren omdat zij met te veel drank op in hun auto reden. Een derde bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren omdat hij 17 augustus meer dan 50 km/u te hard reed.

Zaterdag 16 augustus omstreeks 02.30 uur controleerden agenten op de Koningin Beatrixlaan in Vroomshoop een 19-jarige bestuurder uit Vroomshoop op het gebruik van alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij boven het wettelijk toegestane promillage uit kwam. Hierop is hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 1,08 promille. Omdat hij beginnend bestuurder is wordt zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. (08103419)

Diezelfde nacht omstreeks 03.45 werd op de Scherpenzeelseweg in Goor een 43-jarige bestuurder uit Goor op alcohol gebruik gecontroleerd. Ook hij blies boven het wettelijk toegestane promillage en werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 1,73 promille. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd en wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-103432)

In de nacht van zaterdag op zondag 17 augustus omstreeks 00.30 uur heeft de politie op de Buurserstraat in Haaksbergen een 44-jarige bestuurder van een personenauto uit Goor aangehouden omdat hij met ruim 135 km/u reed terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u. Hij mocht zijn rijbewijs eveneens inleveren en er werd proces-verbaal opgemaakt. (08-103783)

Auto schiet na aanrijding van talud

Hengelo

Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Europalaan in Hengelo op 16 augustus is één auto na de botsing van het talud afgeschoten en ongeveer drie meter voor het water tot stilstand gekomen. Beide voertuigen zijn total loss verklaard. Eén bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis.

Op 16 augustus rond middernacht rijdt een 29-jarige Hengeloër in zijn auto over de Europalaan in de richting van de Beneluxlaan. In de bocht naar rechts voorbij de afslag naar de Hazenweg heeft hij zijn auto niet meer onder controle, raakt in een slip en komt op de verkeerde weghelft. De tegemoet komende bestuurder, een eveneens 29-jarige Hengeloër, kan een aanrijding niet voorkomen en ramt de auto vol in de rechterflank. Hierdoor schiet de auto, van de veroorzaker, van het talud en komt ongeveer drie meter voor het water tot stilstand. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's zijn bij de aanrijding dusdanig beschadigd dat zij total loss verklaard zijn en de kentekendelen zijn ingevorderd. Van de veroorzaker is in verband met het vermoeden dat hij alcohol heeft gedronken bloed afgenomen en het rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt (08-103393)

Brand en inbraak in kapsalon

Nijverdal

Bij een brand in een kapsalon zaterdag 16 augustus in Nijverdal is uit eerste onderzoek gebleken dat er sprake is van brandstichting en dat er in de kapsalon is ingebroken.

Op zaterdagavond 16 augustus omstreeks 19.00 uur werd een brand gemeld in een kapsalon aan de Grotestraat in Nijverdal. De brandweer was de brand snel meester en zij constateerden dat de brand was aangestoken en dat de achterdeur open was. Hierop is de Technische recherche van politie Twente een sporenonderzoek gestart. Uit dit onderzoek is gebleken dat de brand is aangestoken en dat er in de kapsalon is ingebroken.

Tijdens de brand is een 26-jarige Nijverdaller aangehouden op verdenking van de brandstichting omdat hij, na later bleek, op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Na verhoor, waaruit is gebleken dat hij niks met de brand van doen heeft gehad, kon hij het politiebureau weer verlaten.

De politie Twente die onderzoek doet naar de brandstichting en inbraak in de kapsalon is op zoek naar getuigen om duidelijk te krijgen of er een verband is tussen de inbraak en de brand. Heeft u informatie dan kunt u contact opnemen met de politie Twente in Nijverdal via telefoonnummer 0900-8844 of als u anoniem wenst te blijven via 0800-7000. (08-103707)

Man loopt met stapel broeken doodleuk winkel uit

Enschede

De politie Twente in Enschede heeft zaterdag 16 augustus een man aangehouden die met een stapel broeken, zonder deze te betalen, de winkel was uitgelopen.

Zaterdagmiddag 16 augustus omstreeks 14.15 uur ziet een agente in burger dat een man met een flinke stapel broeken een warenhuis aan het Hendrik Jan van Heekplein uit komt lopen. Omdat de broeken niet verpakt zijn en de man toch wel een erg nerveuze indruk maakt wordt hij hierover aangesproken. Als blijkt dat de man de broeken, in totaal tien stuks, gestolen heeft wordt hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blijkt het te gaan om een 42-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-103569)

Inbraak in schuur, daders aangehouden

Vroomshoop

De politie Twente heeft zaterdag 16 augustus twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een schuur aan de Lindenlaan in Vroomshoop.

Op zaterdagavond 16 augustus omstreeks 23.30 uur belt een bewoner van de Lindenlaan in Vroomshoop dat er in hun schuur was ingebroken en dat ze de daders nog geprobeerd hebben tegen te houden maar dat dit niet is gelukt. De ter plaatse gekomen agenten krijgen een goede beschrijving van de bewoners en kunnen de verdachten, twee mannen, een 38-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en een 26-jarige man uit Almelo, al snel aanhouden op de Leeuwerikhof. In de auto van de verdachten vinden de agenten inbrekerswerktuig en diverse, mogelijk van diefstal afkomstig, tuingereedschap. De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (08-103779)

Inbrekers op heterdaad betrapt

Rijssen

De politie Twente heeft zondag 17 augustus twee inbrekers op heterdaad betrapt toen zijn wilden inbreken in een bedrijf in Rijssen.

De politie Twente krijgt zondagnacht 17 augustus omstreeks 01.30 uur een inbraakmelding van een bedrijf aan de Walstraat in Rijssen. Ter plaatse gekomen blijkt dat de inbrekers nog aanwezig zijn en de eerste verdachte, een 34-jarige Enschedeër kan bij de ingang direct worden aangehouden. De tweede verdachte, een 25-jarige Enschedeër, die in eerste instantie weet te ontkomen kan met behulp van een politiehond getraceerd worden. Beide verdachten zijn aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. Het vermoeden bestaat dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere inbraken in Twente. In verband met dit onderzoek zijn zij in verzekering gesteld. (08-103811)

Aanrijding letsel

Ambt Delden

Bij een aanrijding op zaterdag 16 augustus tussen twee personenauto's is een 86-jarige bestuurder gewond geraakt.

Op zaterdagmiddag 16 augustus omstreeks 16.30 uur rijdt een 86-jarige man uit Goor in zijn auto op de Molenstraat in Ambt Delden. Op de kruising met de Almelosestraat verleent hij geen voorrang aan de van rechts komende auto, bestuurd door een 38-jarige man uit Almelo. Een aanrijding is het gevolg waarbij de auto van de 86-jarige in de sloot aan de rechterzijde van de Almelosestraat tot stilstand komt. Hierbij raakt de 86-jarige dusdanig gewond dat hij uit voorzorg per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-103652) Motorrijder gewond bij aanrijding

Losser

Bij een aanrijding op zaterdag 16 augustus tussen een personenauto en een motor is een 51-jarige motorrijder uit Losser gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Op zaterdagmiddag 16 augustus om 17.50 uur rijdt een 79-jarige man uit Losser weg uit de berm van de Ravenhorsterweg in de richting van de Grensweg. Hierbij verleent hij geen voorrang aan de over de Ravenhorsterweg rijdende 51-jarige motorrijder. De motorrijder kan de auto niet meer ontwijken en rijdt ertegenaan. Hierbij komt hij dusdanig ten val dat hij gewond raakt aan zijn linkerarm. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal wordt door de politie opgemaakt. (08-103681)


---- --