Politie Gelderland-Zuid

Nader onderzoek rond vechtpartij

Nijmegen, 17-08-2008 o Zaterdagnacht tussen 04.00 uur en 05.00 uur werd melding gemaakt van een vechtpartij op de St. Annastraat, ter hoogte van de Kastanjelaan. Drie jongens die na het uitgaan over deze straat richting huis fietsten, zouden door een groep zijn geslagen en geschopt. Diverse politie-eenheden gingen er op af en verrichtten vijf aanhoudingen.

De drie jongens, van 18 jaar en afkomstig uit Nijmegen en Molenhoek, zagen ineens een groep midden op het fietspad staan. Eén van de jongens stopte en zou meteen op agressieve wijze zijn benaderd door personen uit die groep. Eén van hen zou hem zonder aanleiding een vuistslag hebben gegeven. Daarop zou de jongen nog meer zijn geslagen en getrapt. De anderen schoten te hulp, maar werden eveneens belaagd. Vervolgens ging de groep ervandoor en werd de politie gewaarschuwd.

5 aanhoudingen
In de buurt van de Houtlaan zagen politieagenten even later een groep fietsers rijden. Op basis van de doorgegeven signalementen van een aantal van hen, hielden zij de groep aan. Twee wisten er, ondanks aanroepen door de agenten, vandoor te gaan door zo'n 50 meter verderop een fietspad in te rijden. Andere agenten zijn er nog achteraan gegaan, maar zij troffen dit tweetal niet meer aan. De vijf aangehouden personen zijn vier jongemannen van 18 en 19 jaar uit Malden en een 16-jarig meisje, eveneens uit Malden. Zij zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht. De ouders van het minderjarige meisje zijn in kennis gesteld.

Letsel
Eén van de slachtoffers is door agenten naar de eerste hulp van het Radboud ziekenhuis overgebracht. Hij bleek een gebroken neus te hebben opgelopen. De jongen heeft aangifte gedaan. Inmiddels is ook een tweede aangifte binnen. De politie heeft nader onderzoek ingesteld. (08)

Laatst gewijzigd 17-08-2008 14:56 | © Regio Gelderland-Zuid |