Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

17 augustus 2008

Officiële startsein voor Create4Life

Voor Westlander Rob van Holstein en Yvonne Boelens, de twee oprichters van Create4Life, was de inschrijving in het Handelsregister op 08/08/08 bij het hoofdkantoor van de Kamer van koophandel te Amsterdam, het echte officiële startsein.

Wat doen ze?
Create4Life ontwikkelt actiematig projecten waarin creatieven (kunstenaars), sponsors en vrijwilligers samenwerken om bijzondere kunstproducten en producties tot stand te brengen. Elk project wordt bovendien gekoppeld aan een goed doel. Door de verkoop van de creaties, werft Create4Life fondsen voor het betreffende goede doel. In de eerste projecten heeft Create4Life gekozen voor partijen die zich inzetten voor de HIV/Aids problematiek over de gehele wereld.

QArts!
Het eerste project: QArts is inmiddels van start, en hiervoor leverden acht kunstenaars een werk dat met het thema te maken heeft, en dat voor reproductie op postkaarten geschikt is gemaakt. Sets van deze kaarten worden op verschillende locaties en op evenementen verkocht. Een set van acht postkaarten kost vijf euro. Create4Life is in onderhandeling met marktpartijen voor de volgende vier projecten. De reacties zijn zeer positief omdat men vele doelen combineert en dient.

(Yvonne Boelens) "Een kunstenaar of creatief is een kostbaar goed, immers; elk product ter wereld is ontstaan uit het brein van een creatief. Wij spreken hun taal, kennen hun gedachten en ontwikkelen prachtige producten waardoor zij zich kunnen profileren, en bovendien ook nog een goed doel steunen. Voor iedereen dus een win situatie."

Uniek!
Create4Life is als bedrijfsstructuur uniek, misschien wel uniek in de gehele wereld! Zo wordt elk project financieel openlijk transparant verantwoord, en zorgt een loonlimiet dat er nooit torenhoge salarissen van honderdduizenden euro's worden betaald. Bij Create4Life werken mensen omdat ze dat echt willen!

(Rob van Holstein) "Elke organisatie heeft kosten, ook wij, maar wij gaan niet uit van die ene euro; wij ontwikkelen een product dat een veelvoud hiervan opbrengt en dus overblijft! Voor die euro die wij ontvangen, geeft Create4Life de marktpartij het podium dat zij daarvoor verdient en dat is marketingtechnisch gemakkelijk te berekenen en te verantwoorden. Het is zo simpel als een en een is drie!"

Create4Life is onafhankelijk van overheid of organisaties en financieel gestart op nul. Verschillende marktpartijen geloven in de ideeën en steunden hen al voor de start. Er moet nog veel gebeuren; zo is men nog op zoek naar inspirerende kantoorruimte in of om Amsterdam, zoekt men sponsors voor de nodige mobiliteit, en natuurlijk krachtige partners die ja durven te zeggen voor die unieke uitdaging. Misschien wel de leukste zakelijke uitdaging van hun leven.

Create4Life laat zich in elk geval niet meer tegenhouden!

Yvonne Boelens & Rob van Holstein
Create4Life
P/a 1e Anjeliersdwarsstraat 36
1015 NR Amsterdam
The Netherlands

T +31(0)20 - 6162400
M +31(0)6 - 18479076
F +31(0)20 - 3307987

W www.create4life.org
E hq.amsterdam.nl@create4life.org