Politie Zuid-Holland-Zuid

17/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 17-08-2008 o Persberichten district II

RIJBEWIJS INGEVORDERD
GORINCHEM Tijdens een alcoholcontrole op het Paardenwater is op zaterdagavond 16 augustus het rijbewijs van een 47-jarige man uit Gorinchem ingevorderd. De automobilist had een alcoholpromillage van
1,3 terwijl de grens op 0,5 promille ligt.
GORINCHEM Het rijbewijs van een beginnend bestuurder is in de nacht van zaterdag 16 augustus op zondag 17 augustus ingevorderd. De 21-jarige jongeman uit Hardinxveld-Giessendam werd in de Kruisstraat in Gorinchem door de politie gecontroleerd. Na een blaastest bleek hij teveel alcohol gedronken te hebben om te mogen rijden. Hij blies 0,9 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurder op 0,2 promille ligt.
GORINCHEM Het rijbewijs van een 27-jarige man uit Giessenburg is in de nacht van zaterdag 16 augustus op zondag 17 augustus ingevorderd wegens rijden onder invloed. De politie controleerde de automobilist op de Banneweg in verband met een alcoholcontrole. De bestuurder blies
1,6 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt.

DIVERSE OVERTREDINGEN
LEERDAM Een 30-jarige man uit Leerdam heeft zaterdagavond 16 augustus een aanrijding veroorzaakt in de Bergstraat. Hij reed op de bromfiets
- met zijn vriendin achterop - in de Fonteinstraat richting de Kerkstraat. De man reed met aanzienlijke snelheid. Op de kruising met de Bergstraat verleende hij geen voorrang aan een van rechtskomende automobilist, een 25-jarige man uit Leerdam. Een botsing was het gevolg. Er raakte niemand gewond, wel was er schade aan beide voertuigen. De 30-jarige bleek zwaar in overtreding: hij reed in de Fonteinstraat in een voetgangersgebied, gaf geen voorrang aan verkeer van rechts, droeg geen helm, heeft geen rijbewijs of bromfietscertificaat en bleek onder invloed van alcohol (0,4 promille). Na een check in het politiesysteem bleek dat de man ook nog gezocht werd in verband met afname van DNA. Dit zal worden afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

VRACHTWAGENCHAUFFEUR RIJDT SLAGBOOM VAN BRUG OP A27 ERUIT POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM Op de brug over de Merwede op de A27 heeft zaterdagmorgen 16 augustus omstreeks 08.30 uur een vrachtwagenchauffeur de slagboom van de brug eruit gereden. Door de klap van de slagboom sneuvelden ook twee ruiten van het brugwachtershuisje. De chauffeur reed na de aanrijding door richting het zuiden. De politie is op zoek naar de betreffende vrachtwagenchauffeur. Indien er getuigen zijn geweest die het incident hebben gezien of weten wie de chauffeur is, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

DRIE INBRAKEN IN AMEIDE
AMEIDE In de nacht van zaterdag 16 augustus op zondag 17 augustus is ingebroken in drie woningen in Ameide. Er werd twee keer ingebroken in de straat De Stobbe en 1 keer in de straat Den Hoef. In alle drie de gevallen werd er geld en waardevolle spullen zoals fotocamera, navigatieapparatuur gestolen. De dader(s) kwam binnen via het verbreken van een raam. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.
Indien er getuigen zijn die in de nacht van zaterdag op zondag iets verdachts gezien of gehoord hebben in de omgeving van de straten De Stobbe of Den Hoef dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)