Ingezonden persbericht

ERVAREN PROEVERS GEZOCHT

Voor de voorronden van het 20e Proefschrift Wijnconcours zoekt The Wine & Food Association gastproevers die hun proefkennis willen laten zien op zondag 17 en maandag 18 augustus.

EXPERTISE

Evenals voorgaande jaren maakt The Wine & Food Association graag gebruik van de expertise van ervaren proevers: sommeliers, journalisten, importeurs en overige wijnprofessionals kunnen zich opgeven via info@thewinesite.nl. De organisatie wil de mogelijkheid voor deelnemende importeurs aan het Proefschrift Wijnconcours benadrukken, om hun medewerkers tijdens de selectieronden mee te laten proeven en daarmee een zo goed mogelijk en duidelijk inzicht te krijgen in het verloop van het concours.

PROEFSESSIES

De selectiedagen zijn per dag ingedeeld in een ochtend- en middagsessie. Iedere sessie wordt voorafgegaan door een korte uitleg over het concours, waarbij inzichtelijk wordt gemaakt hoe er geproefd wordt en achteraf inzichtelijk gemaakt wordt wat er met de wijnen (achteraf) gebeurt. Voor aanvang van iedere sessie begint iedereen met een neutrale, heldere bouillon om vervolgens met een schoon palet aan de voorronden te beginnen. Tussen de sessies door is er een broodjeslunch en na afloop van de dag een korte evaluatie over het verloop van de dag.



Ingezonden persbericht