Ingezonden persbericht

()

XK-Days 2008

'Third edition'

Race-Concours d'originalité-Speed trial-slalom

XK-days third edition 17 Augustus 2008

XK-Days, een jaarlijks terugkerend evenement!

Voor iedereen een andere reden..... en de overeenkomst is een XK. Van jongens droom tot bewondering voor techniek maar ook de geweldige lijn, de warmte van het wortelnotenhoutendashboard en de legendairische prestaties, de combinatie van alle deze aspecten hebben wij verenigd in één weekend voor alle XK's nieuw en oud. Een echte race, concours d'elegance waar de "most original" wordt verkozen en tot slot voor de die-hards een speed trial zoals Sir William in 1949 ter gelegenheid van de introductie van de XK120 voor een selecte groep test coureurs heeft georganiseerd. Stel je voor 58 jaar geleden de magische grens van 120 mijl overschrijden wie doet ze dat nu na? Speciaal voor de deelnemers hebben wij ruimte gekregen op het legendarische circuit Zandvoort en mogen wij het Jabbeke gevoel opnieuw beleven. Op deze dag gelden er geen snelheidsbeperkingen en kunnen we voluit!

XK-days third edition

Iets anders als andere jaren. U was al gewend dat we het evenement als eerste in het seizoen, in April, organiseren. Door de unieke combinatie met het nationaal oldtimer evenement en de mogelijkheid daarbij om voor een redelijk bedrag zonder licentie het circuit op te mogen hebben we besloten het evenement op te schuiven naar augustus. Dit jaar rijden we in tegenstelling tot de eerdere edities geen rally op zaterdag, dit staat voor 2009 wel weer gepland. Wij bieden u de mogelijkheid de zondag "veilig" uw automobiel uit te proberen op een echt circuit!, kijk op de website voor het laatste nieuws. Wij verzorgen een hotel voor u als u aangeeft hier prijs op te stellen.

De voorbereidingen voor XK-days "third edition", de editie van 2008 is in volle gang en u kunt alweer inschrijven! Kijk op de deelnemers lijst naar de geweldige automobielen die al ingeschreven hebben. Austin Healey is het gastmerk van dit jaar en ook enkele Aston Martin gasten van 2007 zullen weer aanwezig zijn! Zondag 17 Augustus rijden we een sprint en een slalom in de paddock en hebben we het concours d'originalité in de XK-days pit-boxen. Gedurende de dag kan er zoveel getraind worden op de baan als u wilt, we sluiten af met een officiële race. U hoeft niet in het bezit te zijn van een race licentie! Het hele weekend wordt de catering goed verzorgd en zaterdagavond is er een diner voor de deelnemers.

U kunt voor zondag 17 augustus dus inschrijven met;

· Jaguar XK van de eerste XK 120 t/m de laatste XK 4.2

· Jaguar E-type, alle modellen

· Aston Martin, alle modellen nieuw en oud!

· Austin Healey, alle modellen.

Mocht u niet in het bezit zijn van een van bovengenoemde modellen maar wel een andere Jaguar of Aston Martin/Austin Healey aanverwant hebben dan kunt u uiteraard ook komen, we zetten speciaal voor Jaguar en andere klassiekers een stuk parkeerplaats met bewaking af waar u uw automobiel neer kunt zetten zodat het publiek ook hier kan genieten van al het moois. Mocht u met een afwijkend model erg graag mee willen doen met de race, slalom of met de sprint bel dan even met de organisatie om dit te overleggen. In eerdere jaren waren we blij met een XJ220, een XJ6 TWR race exemplaar en een lister Jaguar, een Jaguar MKX in rally uitvoering fungeerde als auto voor de baancommissaris.

Op de website www.xkdays.nl kunt u alle informatie en veel foto's van eerdere editie's van de XK-days zien. De prijswinnaars staan er op vermeld maar ook het volledige programma en een uitleg van alle programma onderdelen. Er worden regelmatig update's gepubliceerd over het programma en de eisen die aan de auto's gesteld worden t.a.v.het racen.

Bij deze willen we u graag uitnodigen, we hopen op uw komst!

Met vriendelijke groet,

Namens XK-days organisator

Gerhard Fokkens.

Aanmelden

XK-Days third edition

Zondag 17 Augustus

U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier (evt downloaden op www.xkdays.nl) terug te sturen naar de organisatie. Wilt u een digitale foto van uw auto mailen (of een gewone foto per post sturen) wij zetten deze foto op de website en in het deelnemersboek.

Deelname kost 175,= (ex overnachting, diner en btw) hiervoor krijgt u een goed verzorgd en zeer uitgebreid deelnemersboek, rallyschildjes, catering gedurende het hele weekend, 1x deelname aan een training, deelname aan de race, deelname aan slalom en sprint en een leuke herinnering.

XK-Day's organisation

P/a Fokkens bv automobielrestaurateurs

Kanaal Zuid 54

7332 BC Apeldoorn

driving@xkdays.nl

tel.: +(31)(0)55-533 10 40

fax: +(31)(0)55-533 15 51

XK-Days is een initiatief van Fokkens bv en wordt ondersteund door Vredestein Banden bv

XK-days third edition Augustus 2008

Zondag 17 augustus

10:00 inchecken bij XK-days pitboxen

10:00 - 16:00 trainingen / race.

10:00 - 11:00 technische inspectie deelnemers

*) Hi-Tea

*) slalom

*) sprint.

16:00 - 1700 prijsuitreiking sprint en best of weekend en afsluitende borrel voor alle deelnemers, standhouders en medewerkers.

17:00 afsluiting van het evenement.

*)exacte tijden worden nog bekend gemaakt.