Bloemencorso na acht jaar weer op televisie te zien bij MAX

13/08/2008 19:35

SWGN

PERSBERICHT

13 Augustus 2008

Rijnsburgs Bloemencorso na acht jaar weer op televisie te zien bij MAX

MAX herstelt traditie in ere met uitzending bloemencorso

Omroep MAX zendt op zondag 17 augustus het Rijnsburg Bloemencorso uit. Al meer dan zestig jaar is het bloemencorso een terugkerend evenement in de Rijnsburgse regio en na acht jaar is het weer op televisie te zien. Oud-nieuwslezer van de NOS, Joop van Zijl is de commentator, Jan Slagter presenteert het programma.

Het Rijnsburgs Bloemencorso beleeft dit jaar haar 63e editie. Het thema is 'Nederland in Bedrijf'. Onder dat motto rijdt het Rijnsburgs Bloemencorso op zaterdag 16 augustus door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.

Naast het passeren van de praalwagens is ook te zien hoe de praalwagens worden versierd met bloemen. In totaal nemen zestig praalwagens en auto's, veel figuranten en muziekkorpsen deel aan het bloemencorso.

Daarna zijn de praalwagens nog tot en met woensdag 20 augustus te bewonderen in Noordwijk (Koningin Wilhelminaboulevard).

Jan Slagter: ,,Eindelijk is het bloemencorso weer op televisie. Het liefst had ik het live uitgezonden, maar dat kon niet vanwege de Olympische Spelen.'' Het Rijnsburgs Bloemencorso is een groots evenement waar meer dan 250.000 mensen naar komen kijken. Met het uitzenden ervan hoopt MAX veel mensen een plezier te doen en een traditie in ere te herstellen.

,,Het bloemencorso hoort echt bij onze cultuur. Al sinds 1913 reden er in Rijnsburg corsowagens rond. Dit evenement past erg goed bij MAX'', aldus Slagter in een reactie.

Rijnsburg Bloemencorso

17 augustus 2008

Nederland 2

12.00 uur

24 augustus 2008 (herhaling)

17.55 uur

http://www.omroepmax.nl