Lowlands hugt massaal voor het goede doel

17/08/2008 21:19

Oxfam Novib

Duizenden handtekeningen voor zorgcampagne Oxfam Novib

Van Claw Boys Claw tot de Presidents of the USA en van Eric Corton live in zijn 3FM radio-uitzending tot Henk Schiffmacher in zijn tattoo domein. Samen met duizenden Lowlandbezoekers namen zij welwillend een hug in ontvangst van de 'Huggende Nurses' van Oxfam Novib. Een kleine 4000 handtekeningen ontvingen zij tijdens Lowlands 2008 voor 'Zorg voor Zorg', een campagne gericht op het tekort aan medisch personeel.

Wereldwijd hebben 1,3 miljard mensen geen toegang tot basisgezondheidszorg, door een tekort aan 4 miljoen doktoren, verpleegkundigen en verloskundigen. Op Lowlands roept Oxfam Novib de bezoekers op, in een speciale ziekenhuistent en overal op het terrein, om via een knuffel mee te doen aan de campagne 'Zorg voor Zorg'.

Festivalbezoekers genoten volop van (h)eerlijke biologische hapjes en drankjes verkrijgbaar bij de Eat & Drink Fair, variërend van de lekkerste koffie's en focacia's tot fruitshakes en van soepjes en sapjes tot chocolade en ijs. De etage boven het restaurant was ingericht als sweatshop. Daar werden eerlijke T-shirts met eigen slogans gezeefdrukt. In dezelfde ruimte werden stripverhalen door bezoekers tot een nieuw verhaal geknipt met daarin een eigen oplossing voor armoede en onrechtvaardigheid.