Orange Global High Dividend Fund weet schade te beperken

Resultaten Orange Global High Dividend Fund N.V. over de verslagperiode tot en met 30/06/2008

Het afgelopen halfjaar trokken de wereldwijde aandelenmarkten de dalende lijn door die in de laatste maanden van 2007 was ingezet. Aandelenbeleggers werden afwisselend afgeschrikt door de kredietcrisis, de sterk stijgende olieprijs en tegenvallende cijfers over de economische ontwikkelingen. Wereldwijd daalden de aandelenbeurzen gemeten in euro's gemiddeld met 17% in de eerste jaarhelft van 2008.

Het Orange Global High Dividend Fund (OGHDF) kon zich over de verslagperiode niet aan het negatieve sentiment onttrekken en daalde sinds de oprichting medio november 2007 met 16,3%. De MSCI World verloor over dezelfde periode nog meer terrein: -17,5%. De strategie ondervond forse tegenwind aangezien aandelen met een hoog dividendrendement als groep in de verslagperiode flink zijn gedaald. Zo daalde de S? / Citigroup High Income index, een index die alleen aandelen selecteert met een dividendrendement van minimaal 3%, met 25,9% over de verslagperiode. Beleggers toonden een duidelijke voorkeur voor meer groei georiënteerde bedrijven met hogere waarderingen, dan voor waarde ('value') aandelen.

Door goede aandelenselectie binnen het hoog dividend-universum wist het OGHDF toch een beter resultaat neer te zetten dan de MSCI World. Vooral de selectie van goed gekapitaliseerde banken binnen de financiële sector en aandelenselectie binnen de olie- en gassector, sprongen er positief uit.

Het halfjaarbericht per 30 juni 2008 is naar verwachting eind augustus 2008 beschikbaar.

Amsterdam, 18 augustus 2008

De Directie
Kempen Capital Management N.V.

Bloomberg:
OGHDF: ORGLHDI NA

De kerngegevens per 30 juni 2008 zijn als volgt:

Fondsvermogen: EUR 28,5 mln.
Aantal uitstaande aandelen: 1.372.644
Intrinsieke waarde per aandeel: EUR 20,73
Beurskoers: EUR 20,76
Totaal beleggingsresultaat : -16,3%
Laatst uitgekeerde dividend: EUR 0,24 (juni 2008)

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100%-dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. ('Van Lanschot'). Van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams. KCM is in het bezit van vergunningen op basis van de artikelen 2:65 en 2:96 van de Wft en staat als zodanig onder toezicht van de AFM.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Links: http://www.kempen.nl