NOVA

18-08-2008

Musharraf treedt af
Pervez Musharraf heeft vandaag zijn aftreden als president van Pakistan aangekondigd, onder druk van een afzettingsprocedure door de regerings-partijen in het parlement. Wat betekent het aftreden van Musharraf voor de regio en de verhouding met de Verenigde Staten?

Overheid nekt zichzelf door aanbestedingsregels
Bij aanbestedingen gaat het om vele miljarden per jaar. En omdat de overheid de beste prijs wil betalen, worden alle geschikte ondernemers gevraagd om mee te dingen.

Maar in de praktijk worden zulke hoge eisen gesteld aan ondernemers dat veel kleinere bedrijven helemaal niet mee kunnen doen aan zo'n aanbesteding. Terwijl ze wél het gevraagde product kunnen leveren. En dat kost de overheid uiteindelijk veel geld.

NOVA sprak met een parkeergaragehouder, een softwarebedrijf en een uitzendbureau voor secretaresses over de onmogelijkheden en kromme logica van aanbesteden.

1968: de anticonceptiepil
NOVA laat deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. Elke dag kijkt NOVA terug op een belangrijke, opmerkelijke of gewoon leuke gebeurtenis uit 1968. Deze aflevering: de anticonceptiepil. Veertig jaar geleden kwam de pil als voorbehoedsmiddel beschikbaar. Voor artsen en vrouwen was het pionieren.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht