Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam/Zaandam, 18 augustus 2008

Inschrijving 6e Dam tot Dam Wandeltocht nadert sluitingstermijn

Tot en met 31 augustus aanstaande heeft wandelend Nederland de mogelijkheid zich via www.damtotdamwandeltocht.nl in te schrijven voor de Dam tot Dam Wandeltocht. Al bijna 8.500 wandelaars meldden zich reeds aan voor de 6e editie van dit wandelfestijn, dat dit jaar zaterdag 20 september zal plaatsvinden. Het aantal deelnemers van de afgelopen editie van bijna 11.000 zal dan ook naar verwachting worden overtroffen.

De meeste inschrijvingen zijn vooralsnog afkomstig uit Zaandam, Amsterdam, Purmerend, Alkmaar en Wormer, maar ook uit de verste uithoeken van Nederland komen inmiddels de aanmeldingen binnen. Waarbij het ook dit jaar weer opvallend is dat de vrouwen met 73% absoluut in de meerderheid zijn. Na-inschrijven op de dag zelf is dit jaar NIET mogelijk.

Sfeervolle happening
De Dam tot Dam Wandeltocht staat bekend om haar gezelligheid. Zo zullen de bewoners langs het parcours worden opgeroepen versieringen aan te brengen en verzorgen bandjes een optreden langs het parcours en bij de finish. Extra bijzonder worden de activiteiten, die zullen plaatsvinden in de Molenwijk. De gezamenlijke bewonersgroepen van Oostzanerwerf organiseren, in nauwe samenwerking met Stadsdeel Amsterdam-Noord, een feestelijk ontvangst bij de doorkomst van de deelnemers aan de 18, 26 en 40 km door de wijk. Op het programma staat een spetterende ontvangst met muziek en dans. De bewoners langs het parcours worden door een huis-aan-huis programmaboekje door de organisatie opgeroepen om de straten zo gezellig mogelijk aan te kleden. Daarnaast treffen de deelnemers onderweg cafeetjes, die speciaal voor de Dam tot Dam Wandeltocht extra gezellig zullen uitpakken. Bij de finish zal tenslotte een groot terras worden ingericht, waar men bij kan komen na een prestatie van formaat!

Uitgebreide verzorging
De verzorgings-/stempelposten van de Dam tot Dam Wandeltocht krijgen dit jaar weer een uitgebreid karakter. Naast de gratis verstrekking van versnaperingen wordt elke post voorzien van sanitaire voorzieningen, Rode Kruis en verzorging. Daarnaast zullen op elke post een aantal banken staan om de voeten even rust te kunnen geven. Tenslotte bevinden zich op het parcours, naaste de vaste posten, twee mobiele posten van het Rode Kruis, die in actie komen zodra de nood dit eist.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht