Gemeente Delft

Nieuwe Vermeerkubussen

Sinds augustus is Delft verrijkt met vernieuwde Vermeerkubussen en is er een nieuwe wandeling verkrijgbaar die deze kubussen promoot.

In de Delftse binnenstad zijn zes verschillende locaties waar men op een draaibare kubus kan lezen over het leven en werk van de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. Deze kubussen staan er al 10 jaar en waren door het vele gebruik aan vernieuwing toe. De kubussen hebben een nieuwe lay-out gekregen en ook de teksten zijn herzien. Ter promotie van deze vernieuwde kubussen is er nu ook een kubuswandeling Vermeer verkrijgbaar.

De locaties van de Vermeerkubussen hebben een relatie met een periode uit het leven van de schilder. Een van de kubussen staat bijvoorbeeld bij de Oude Kerk, waar Johannes Vermeer is begraven. De kubuswandeling Vermeer geeft een overzicht van de locaties van de kubussen. De route is verder zelf te bepalen. De wandeling geeft ook een overzicht van andere interessante Vermeerlocaties zoals het Vermeer Centrum Delft, het Prinsenhof en het standpunt vanwaar Vermeer het 'Gezicht op Delft schilderde.

De kubussen en de wandeling zijn gericht op toeristen en overige geïnteresseerden in Vermeer. De voertaal van de wandeling is in het Engels, maar ook de talen Nederlands, Duits, Frans en Japans zijn erin verwerkt. Japan toont momenteel in het Tokyo Metropolitan Museum de expositie 'Vermeer and the Delft style', waardoor extra interesse in Vermeer en Delft verwacht wordt van Japanse toeristen.

De kubuswandeling Vermeer is te koop bij het Vermeer Centrum Delft en bij het Toeristen Informatie Punt voor ¤ 1,- per stuk (inclusief waardebon voor gratiis koffie). De wandeling is echter ook gratis te downloaden (exclusief waardebon) via: <:http:/>www.delft.nl

Noot voor de redactie (