KAS BANK

KAS BANK - committed since 1806


KAS BANK breidt Europees netwerk uit met alternatieve beurs Turquoise

Met ingang van maandag 18 augustus 2008 is KAS BANK N.V. direct aangesloten als General Clearing Participant van het nieuwe alternatieve handelsplatform Turquoise. De nieuwe aansluiting biedt handelaren de mogelijkheid om hun beurstransacties op deze Multilateral Trading Facility op uniforme wijze af te wikkelen via het Europese clearing- en settlementplatform van KAS BANK in Amsterdam. In totaal biedt KAS BANK haar cliënten nu rechtstreeks toegang tot 18 markten in Europa, de Aziatische beurzen van Hongkong en Dubai en de belangrijkste beurzen in de Verenigde Staten.

Albert Röell, voorzitter Raad van Bestuur KAS BANK: "De uitbreiding met Turquoise is opnieuw een belangrijke stap in ons streven naar een volledig geïntegreerd Clearing & Settlement platform voor de belangrijkste gereguleerde markten en alternatieve handelsplatformen in Europa. Wij zijn al General Clearing Participant voor de markten van MTF Chi-X met een CCP. Wij volgen de ontwikkelingen rondom de nieuwe Multilateral Trading Facilities op de voet en onderzoeken voortdurend de mogelijkheden onze clearing en settlement dienstverlening uit te breiden met deze nieuwe markten. De uitbreiding met Turquoise betekent ook een belangrijke toevoeging aan onze `best execution' dienstverlening in het kader van MiFID. Banken en brokers die zelf geen directe verbindingen willen of kunnen onderhouden, krijgen via KAS BANK direct toegang tot de gevestigde beurzen en alternatieve handelsplatformen in Europa en daarbuiten."

Turquoise is een initiatief van negen grootbanken en faciliteert de elektronische handel in beursgenoteerde aandelen buiten de gereguleerde beurzen op 14 Europese markten.