Persbericht

18 augustus, 2008

Organisaties moeten klaar zijn voor strengere controle Belastingdienst

~ SD Worx biedt oplossingen voor het op orde brengen van (loon)administratie ~

De Belastingdienst heeft onlangs aangekondigd strenger te gaan controleren op lonen en administratieve verplichtingen die gelden voor het bedrijfsleven. Werkgevers kunnen hierdoor vaker geconfronteerd worden met naheffingsaanslagen, omdat gegevens niet juist zijn weergegeven. HR-specialist SD Worx heeft daarom een Sociaal en Fiscale Audit en een Payroll Process Audit ontwikkeld. Met behulp van deze audits hebben werkgevers de garantie dat alle administratieve gegevens correct en up-to-date zijn, voordat de Belastingdienst komt controleren.

Bij een Sociaal en Fiscale Audit wordt onderzoek gedaan naar de verschillende sociale en fiscale aspecten in de relatie tussen werkgever en werknemer en de werkgever en overheid (Belastingdienst). Met deze audit is het voor bedrijven eenvoudiger om sociale en fiscale regels toe te passen op het gebied van procesbeheersing. Tevens krijgt de werkgever een beter beeld van de financiële risico's van het bedrijf, zoals boetes voor onjuiste loonaangifte of het niet correct toepassen van de wet- en regelgeving.

Met de Payroll Process Audit onderzoekt SD Worx in hoeverre het salarisverwerkingsproces voldoet aan de eisen van nieuwe of bestaande wetgeving. Hierbij kan gedacht worden aan veranderingen in loonaangifte, individualisering van arbeidsvoorwaarden en strakkere eisen op het gebied van verantwoording van loonkosten. Daarnaast worden eventuele knelpunten geïdentificeerd en mogelijke verbeteringen doorgevoerd. Uiteindelijk kan deze informatie gebruikt worden om in de toekomst te voldoen aan administratieve verplichtingen.

Enkele voordelen deze audits zijn:

* Optimale voorbereiding op controle Belastingdienst
* Verbeterde procesbeheersing

* Optimaal gebruik van nieuwe wettelijke mogelijkheden
* Inschatting van financiële risico's

* Efficiënte en effectieve payroll-processen

"De audits bieden bedrijven de zekerheid dat alle gegevens correct zijn en de Belastingdienst geen naheffingen doet", zegt Huub Paffen, consultant bij SD Worx Nederland. "Het is tevens een laagdrempelige manier om de (salaris)administratie te laten controleren."

(305 woorden)