Gemeente Lansingerland


Triathlon voor Lansingerlandse 55-plussers
triathlon

Maandag 18 augustus a.s. organiseert de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland samen met de gemeente Lansingerland voor de eerste keer een recreatieve triathlon voor 55-plussers uit de gemeente. Inschrijven kan nog tot 18 juli.

Iedereen kan aan drie leuke bewegingsactiviteiten deelnemen in zijn of haar eigen tempo. In de ochtend wordt er gefietst en gewandeld en in de middag kan er een keuze worden gemaakt tussen golf of Jeu de Boules. Bij slecht weer kan als binnenactiviteit het spel Koersbal worden gespeeld. Iedere deelnemer ontvangt na afloop, tijdens een gezellig samenzijn, een oorkonde.

De deelnemers worden s morgens worden om 9.00 uur ontvangen met een kopje koffie of thee in het gemeentehuis in hun eigen kern (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, of Bleiswijk). Na een korte warming-up onder deskundige leiding wordt vanuit de drie kernen een fietstocht gemaakt. Aan het eind hiervan kan een consumptie worden genuttigd. Vervolgens wordt een wandeling gemaakt. De afstand van de wandeling is mede afhankelijk van de lichamelijke conditie. Wanneer de wandelaars hun tocht hebben volbracht, wacht hen een heerlijke lunch.

Na de lunch volgt de derde activiteit: Golfles op het golfterrein in Bergschenhoek of Jeu de Boules spelen in Bleiswijk. Naar beide activiteiten wordt gefietst.

Na deze middagactiviteiten komen alle deelnemers in Bleiswijk rond 16.30 uur bijeen voor een gezellige afsluiting van de dag op het jeu de boules-terrein. Mocht het onverhoopt regenen dan wordt in Bergschenhoek als binnenactiviteit het spel koersbal aangeboden. In dat geval wordt de dag daar gezamenlijk afgesloten.

Informatie over deelname
Informatie over de triathlon is te vinden in de folders die o.a. in de 3B-Bibliotheken, de ServicePunten in Lansingerland (SPiL) van de gemeente, De Leeuwerik te Bleiswijk, de Smitshoek in Bergschenhoek en diverse sportaccommodaties aanwezig zijn. Daar vindt u ook de inschrijfformulieren die u kunt inleveren op de daarop aangegeven locatie. U bent pas ingeschreven als deelnemer wanneer de betaling van het inschrijfgeld ( 12,50) door overschrijving heeft plaatsgevonden.

Deelnemers die twijfels hebben over hun lichamelijke conditie wordt geadviseerd eerst overleg te plegen met hun huisarts. Tijdens de gehele dag wordt de organisatie bijgestaan door ervaren EHBO-ers. Om organisatorische redenen moet het aantal deelnemers helaas beperkt blijven tot max. 100 personen. U kunt inschrijven tot 18 juli a.s.