Gemeente Zwolle

Agenda raadsvergadering maandag 18 augustus 2008

Tijd en plaats

Op maandag 18 augustus 2008 vindt er een raadsvergadering plaats van 19.30- 22.30 uur in de Raadzaal van het Stadhuis (Grote Kerkplein 15) in Zwolle.

A-onderwerpen: Archeologiebeleid gemeente Zwolle

De raad wordt gevraagd het archeologiebeleid gemeente Zwolle vast te stellen. Op 4 maart heeft het college van B&W de raad geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de nieuwe wetgeving op het gebied van archeologie en het daarop ontwikkelde concept-archeologiebeleid Zwolle. Het conceptbeleid heeft ter inzage gelegen, dit heeft niet geleid tot ingediende zienswijzen. De volgende stap in het proces is nu de besluitvorming. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.

Uitbreiding accommodatie voetbalvereniging VSW Windesheim

De raad wordt gevraagd in te stemmen met de uitbreiding van de accommodatie voor voetbalvereniging VSW Windesheim door de bouw van twee extra kleedkamers. Voetbalvereniging VSW uit Windesheim kent de laatste jaren een sterke groei van het ledenaantal. De vereniging heeft een verzoek ingediend om de accommodatie uit te breiden met een speelveld en kleedaccommodatie. Bij de begrotingsbehandeling 2008 zijn middelen beschikbaar gesteld voor de aanleg van een extra speelveld. Voor de realisatie van de kleedkamers krijgt de vereniging een bedrag van ¤ 140.328,- beschikbaar. Dit bedrag wordt beschikbaar gesteld na een door de vereniging in te leveren sluitende begroting ter beoordeling van de gemeente. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.

Privatisering kleedkamers

De raad wordt gevraagd de privatisering van de kleedkamers terug te draaien. Op basis van een raadsbesluit uit 1996 handelt de gemeente vanaf 1 januari 1998 alsof de kleedkamers op de buitensportaccommodaties zijn geprivatiseerd. Om zoveel mogelijk gebruik te maken van het gewijzigde BTW-regime met betrekking tot de gelegenheid geven tot sportbeoefening is er bij nieuwe aanleg van sportaccommodaties gekozen om af te wijken van het reguliere beleid voor wat betreft het privatiseren van de kleedkamers van buitensportaccommodaties. Nu, naast het feit dat de verenigingen een voorstander zijn van het terugdraaien ervan, ook blijkt dat een terugvordering van BTW alleen mogelijk blijkt als accommodaties in eigendom zijn van de gemeente, is het aan te bevelen om het beleid gericht op het privatiseren van de kleedkamers in heroverweging te nemen. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.

B-onderwerp: Beleidsrapportage 2008

De raad wordt gevraagd kennis te nemen van de beleidsrapportage 2008. In de beleidsrapportage 2008 wordt per programma een tussenstand gegeven van de uitvoering van de begroting per medio mei 2008. Het gaat hierbij alleen om afwijkingen ten opzichte van de begroting. Het voorstel komt rechtstreeks in de raad zonder commissiebehandeling.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 14-07-2008 tot 18-08-2008