Gemeente Hellevoetsluis


Verruiming winkeltijden in Hellevoetsluis`

Hellevoetsluis wil de winkeltijden voor winkels actualiseren en de openingstijden in toeristische gebieden verruimen. Een voorstel hiervoor is ingediend bij de gemeenteraad. In de nieuwe verordening wordt voorgesteld dat winkels in het gebied Vesting en het Duingebied op zon- en feestdagen open mogen zijn van 08.00 tot 22.00 uur. Met een beperking tot 18 zon- en feestdagen, geldt dit ook voor het Centrumgebied/Struytse Hoeck.

De gemeenteraad gaf eerder dit jaar bij de behandeling van de nota Toerisme en Recreatie aan te willen debatteren over de mogelijkheid en de wenselijkheid van verruiming van de koopzondagen. Daarbij heeft de gemeenteraad gevraagd aan het college of de situatie rond Bakker IJzelenberg gedoogd kon worden, tot de uitkomst van het raadsdebat bekend was. Deze winkel is al jarenlang op zondagen geopend en wilde dit graag zo houden.

De huidige verordening van de winkeltijden in Hellevoetsluis stamt uit 1996. In die verordening is het toeristische seizoen geënt op het kampeerseizoen dat loopt van 1 april tot 1 oktober. Het college erkent dat toeristen tegenwoordig minder gebonden zijn aan het kampeerseizoen en stelt daarom voor de verordening aan te passen. De gemeenteraad van Hellevoetsluis zal naar verwachting dit voorstel in de vergadering van 18 september a.s. behandelen.

08/18/2008